2024.03.28, Csütörtök
Új tehermentesítő utat kap Szolnok
Illusztráció

Új tehermentesítő utat kap Szolnok

magyarepitok.hu

2019.12.02. 07:23

A fejlesztés keretében egy 8 kilométer hosszú, 2x1 sávos közúttal gazdagodik a megyeszékhely.

Hirdetés

Megjelent a kiírás a szolnoki új tehermentesítő út tervezésére a közbeszerzéseket közlő TED-en. A tervezési feladat részét képezi a Szandaszőlős városrész elkerülését biztosító új, mintegy 8 kilométer hosszú, 2x1 sávos országos közút megtervezése. A beruházás magába foglalja továbbá:

  • a Csáklya úton található közúti-vasúti átjáró áttervezését,
  • egy 200 méter szerkezeti hosszúságú, Tisza folyón átívelő új közúti híd,
  • valamint egy 650 méter szerkezeti hosszúságú új ártéri híd tervezését is.

A tervezendő új nyomvonal kezdőszelvénye a Csáklya utca-Mártírok útja kereszteződésétől fog indulni, és a Felső-Szandai réten létesítendő, új csomópontokon átvezetve fog csatlakozni a 4. számú főúthoz egy különszintű csomóponton keresztül. A megvalósításhoz szükség van a 4. számú főút Szent István Tisza-híd, valamint a 4-442. sz. főutak meglévő csomópont közötti szakaszának 2x2 sávra történő kibővítésére 1,4 kilométer hosszan.

A Tiszaliget eddigi egyirányú megközelítésének megszüntetésére kialakítanak egy 2x1 sávos utat, amely az új nyomvonalból indulva csatlakozik majd a meglévő Tiszaligeti sétányhoz.

A tervezés előkészítése során biztosítják majd a Tiszaliget és a Felső-Szandai réten található bevásárlóközpontok gyalogos és kerékpáros megközelítését.

Helyi hírekútépítésSzolnok4-es főút