2024.04.19, Péntek
Nagy sikert hozott a Karácsonyi Jótékonysági Vásár
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

Nagy sikert hozott a Karácsonyi Jótékonysági Vásár

kormanyhivatal.hu

2019.12.06. 18:34

Ezúttal a nevelőszülőknél élő gyermekek karácsonyi ajándék vásárlását támogatja az adományból származó bevétel, amely az előzetes számolások alapján a tavalyival megegyező, mintegy fél millió forint nagyságrendű.

Hirdetés

Több mint száz tálca sütemény, és húsznál is több mesés torta várta a nyitáskor már kígyózó sorban álló jótékonykodókat Szolnokon, a Megyeházán. Legalább háromszor annyi süteménynek is lett volna gazdája az idei jótékonysági rendezvényen, amelyet harmadik alkalommal szervezett meg december 4-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Megyei Kormányhivatallal és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei igazgatóságával közösen.

A hivatalos megnyitón Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Dr.Berkó Attila, megyei kormánymegbízott köszöntötte a vendégeket, majd Mikolyné Kozma Rozália, a JNSZ Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója és Rácpali Béla nevelőszülő mondott köszönetet a kezdeményezésért.

" A nálam nevelkedő gyermekektől sok szeretetet kapok. Van olyan gyermekem, akit 12 éve nevelek és minden áldott este tőlem is és a feleségemtől is jóéjt puszival köszön el" - mondta Rácpali Béla, aki kilenc gyermek nevelőszülője volt eddig.

A jótékonysági vásáron mini koncertet adott a Szolnoki Légierő Zenekar és fellépett a Szentesi Szilver Tánccsoport tiszaföldvári két táncospárja. 

Aktuáliskarácsonyi jótékonysági vásárSzolnokJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat