2020.08.12, Szerda

Hirdetés

Szolnok kiemelkedő sportolóit köszöntötték

Szolnok kiemelkedő sportolóit köszöntötték

szolnok.hu

2020.01.19. 10:01

Kiváló eredményeket hozott a tavalyi esztendő a szolnoki sportéletben, számos nagyszerű teljesítmény született. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat, felkészítőiket és egyesületeket ezúttal is köszöntötték a városházán, az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepségen.

Hirdetés

„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.”

Szent-Györgyi Albert idézete rámutat arra, hogy a sport értékteremtő hatása nemcsak a pályán, a testi nevelésben, hanem a hétköznapokban és egész személyiségünkre vonatkozóan érvényesül, értékét az élet minden területén kamatoztathatjuk. A híres Nobel-díjas tudós által megfogalmazott értéket hasonló módon magáénak vallja Szolnok város önkormányzata is. Kiemelt szerepet kapott a hagyományos díjátadás keretein belül a nem olimpiai sportágak legjobbjainak díjazása is, ezzel is elismerve ezen versenyzők és felkészítőik sikereit és áldozatos munkáját. Az ünnepségen adták át a Kővári Tamás-díjat is, amelyet Barcsikné Szatmári Edina vívóedző, sportvezető kapott, akinek a szolnoki vívósport két évtizeddel ezelőtti újjéledése köszönhető.

Egy erős társadalom alapja a stabil közösségi szellem, melynek kialakításához kiváló terep a sportiskolák rendszere, a testnevelés órák, az élsport és a szabadidősport – fogalmazta meg ünnepi köszöntőjében Szalay Ferenc. Felidézte a városban folyamatban lévő és a közelmúltban megvalósult sportfejlesztéseket, ezek közül legutóbb a Véső úti vívócsarnokot adták át. Hangsúlyozta, hogy Szolnokon továbbra is sokan választják a sportot, melynek különböző szintjeit bőkezű mecénások támogatják. A város első embere gratulált a jelenlévőknek és felkészítőiknek eredményeikhez, akik, mint mondta, példaképként állíthatók mindannyiunk elé. Szólt arról is, hogy új lendület szükséges a testnevelés óráknak, hogy valóban stabil bázisát jelenthessék az egyes sportágak utánpótlásának.

 

Olimpiai sportágakból a következő klubok, egyesületek sportolóit köszöntötték:

1. Szolnoki Máv SE
2. Tisza Evezős Egylet
3. Liget Itthon Sportegyesület
4. Szolnoki Kajak Kenu Klub
5. Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola
6. Szolnoki Honvéd Sportegyesület
7. Szolnoki Olajbányász Kosárlabda Klub Kft.

Nem olimpiai sportágakból a következő klubok, egyesületek sportolóinak gratuláltak:

1. Megtorló Karok Szolnok Szkander Egyesület
2. Full-Contact Team Szolnoki Sportegyesület
3. Szolnoki Baglyok Darts Klub
4. Szolnoki Máv Lövészklub MTTSZ
5. Szolnoki Bajnokok Sportegyesület
6. Újvárosi DSE
7. Szoldance Tánccsoport Egyesület
8. Pelikán Sportegyesület
9. New Step Fitness Táncstúdió
10. Szolnoki Búvár Sportegyesület
11. New Top Talent
12. Szolnoki Break Tánc és Extrém Sportegyesület
13. Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület

Magyar Bajnok: 15 sportoló és a kosárlabda csapat, valamint 12 edző
Nem olimpiai sportágak: 24 sportoló, 16 edző


 

Galéria

AktuálisSzolnok