2024.04.19, Péntek
Új közösségi házzal gyarapodik Szolnok
Illusztráció: Agora Szolnok

Új közösségi házzal gyarapodik Szolnok

info.szolnok.hu

2019.12.03. 15:13

Hosszú évtizedek után elmondhatjuk, hogy fejlődik a hitélet Szolnokon.

Hirdetés

Temploma mellé egy közösségi házat épít, a szolnoki evangélikus gyülekezetnek, hogy közelebb hozza az egyházhoz az embereket. A épület ünnepélyes alapkőletételén Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

Közösségi adományok, pályázati, illetve kormányzati forrás tette lehetővé, hogy az ún. Adapterház felépülhessen. Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész az alapkőletételt megelőző istentiszteleten az Adapterház létrehozásának céljairól elmondta: szükség van egy olyan helyre, amely hétköznapokban is használható, előadások, koncertek, képzések, gyermekprogramok helyszíne, a város egész nyilvánossága felé kinyílik és újradefiniálja a közösség és a hit kapcsolatát.

Fabiny Tamás püspök prédikációjában az elfogadás és a befogadás fontosságát emelte ki. Mint mondta, örül, hogy az istentiszteleten más egyházak képviselői is részt vesznek. Hangsúlyozta a különböző felekezetek, egyházak példamutatását az összefogásra, amely aztán a társadalom egésze számára követendő lehet.

Hosszú évtizedek után elmondhatjuk, hogy fejlődik a hitélet Szolnokon. Egyre több fiatal látogatja a templomokat, amelyek egymás után újulnak meg – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki felidézte: másfél milliárd forintból újítják fel a belvárosi nagytemplomot és a vártemplomot, 100 millió forint jut a református templom renoválására, a befejezéséhez közeledik az egykori zsidó imaház homlokzati rekonstrukciója is, most pedig egy új közösségi ház alapkőletételére gyűltek össze az emberek.

Helyi hírekSzolnokszolnoki belvárosi nagytemplomegyházi fejlesztések