2024.03.19, Kedd
Új városrész épülhet Szolnokon
szolnok.hu

Új városrész épülhet Szolnokon

szolnok.hu

2019.12.12. 14:23

Aki mostanában a Besenyszögi út felé járt, láthatta, hogy komoly útépítési munkálatok zajlanak a térségben. Mindez annak a 2,64 milliárd forintos beruházásnak a része, amely során a dr. Sebestény utat és környékét fejlesztik közel 2 km hosszban.

Hirdetés

A kiépítendő útszakasz a városi gyűjtőúthálózat része lesz – hangzott el Szalay Ferenc polgármester helyszíni sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Jelenleg a Sebestyén körúti körforgalomban végéhez közelednek a közműkiváltások, a Bimbó utca és rendőrség közötti szakaszon az aszfalt kötőréteg terítése zajlik. A Besenyszögi körforgalomig az új út aszfalt kötőréteget kapott. – tette hozzá Baranyiné Sárközi Erika, a polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatója, hozzátéve, hogy idén december 20-ig zajlanak a munkálatok, majd ezt követően januárban folytatódnak, nyárra pedig a komplett beruházás megvalósul.

 

szolnok.hu

 

A tervezett útszakasz kiváló közlekedési kapcsolatokat jelent a rendezési terv szerint beépítendő volt orosz katonai laktanya érintett területének, illetve nagyobb távlatban a tervezett útszakasz északi oldalán létesítendő lakóterületek, és a Mester út menti külső vegyes beépítésű övezet számára. Körforgalmi csomópont létesül a dr. Sebestény út és a Városmajor út kereszteződésében. – ismertette Szalay Ferenc polgármester.

A fejlesztéssel érintett helyszíneken a meglévő buszmegállókat felújítják, illetve a tömegközlekedés számára az új útvonalon a szükséges helyeken buszmegállókat létesítenek. A Zagyva-híd és a Városmajor út között meglévő buszmegálló pár már megújult, de a társasházak közelsége miatt új buszmegálló kialakítása is indokolt. A forgalom csillapítását, biztonságosabbá tételét jelenti a gyalog- és kerékpárút, körforgalmak fejlesztése, kialakítása is. A környéken élők kérésére 3,5 tonnánál nehezebb járművek – az autóbuszok kivételével – a területre nem hajthatnak majd be.

A projekt során a Várkonyi István tér–Városmajor út között burkolatfelújítás történik. A Városmajor úttól a Mester útig új gyűjtőút szakasz mellett a közlekedésbiztonság érdekében kiépítik a közvilágítási hálózatot. A tervezett kijelölt gyalogátkelőhelyek kiemelt megvilágítása biztosított lesz.

A Városmajor út tervezett körforgalmú csomópontja és a Mester út között - mintegy 1550 m hosszan - gyalogos- és kerékpárút létesül.  A kerékpárút csatlakozni fog a Millér-főcsatorna felé tervezett kerékpárúthoz.

GazdaságSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyekörforgalomlakóterületvárosfejlesztés