2024.03.01, Péntek

városfejlesztés

Fejlesztések kezdődnek Kunszentmártonban

2023.10.05

Helyi hírek

Csaknem egymilliárd forint értékben kezdődnek fejlesztések a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kunszentmártonban - közölte a projektek kommunikációját végző cég az MTI-vel.

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban

2023.02.11

Helyi hírek

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert csaknem 500 millió forintból - közölte a több mint nyolcezer lakosú, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Zárul a CLLD program Szolnokon

2022.11.06

Helyi hírek

A SzolnOK. Helyi Akciócsoport, – ismertebb nevén „CLLD” – a 2017-ben kezdte meg működését a TOP-7.1.1-16-2016-00013 - „Egy OK.-kal több SzolnOK.! - Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című pályázat keretében. A CLLD program öt éves működése alatt mintegy 65 db pályázat valósult meg, vagy van támogatott státuszban, több, mint 630 millió Forint értékben. Az infrastrukturális fejlesztések mellett nyílt helyi pályázatok keretében Ifjúsági programok megvalósítására, Kulturális programok megvalósítására és Célcsoportorientált programok megvalósítására pályázhattak Szolnok városában működő civil szervezetek, közintézmények, kis- és középvállalkozások.

Elfogadta a közgyűlés Szolnok költségvetését

2022.02.24

Helyi hírek

Korrekt és megbízható Szolnok idei költségvetése – hangzott el a megyeszékhely februári közgyűlésén. Jellemzi az óvatos tervezés is, főleg, ami a bevételeket illeti, mindez pedig együtt garantálja a város biztonságos működését ebben az esztendőben.

A természeti környezet átalakítása a betegségeket terjesztő állatoknak kedvez

2020.08.06

Kitekintő

Az erdők, legelők és sivatagos területek városokká és mezőgazdasági területekké alakítása nagyon sok vadon élő faj kipusztulásához vezet, miközben kedvező feltételeket teremt olyan állatoknak, amelyek nagyobb valószínűséggel hordoznak fertőző betegségeket - állapították meg brit kutatók.

A város fejlesztéseiről tájékoztatták a szolnoki nyugdíjasokat

2018.05.24

A város Idősügyi Tanácsa kibővített ülését tartotta szerdán, az eseményre ezúttal nem csupán a tanács tagjai, hanem a város nyugdíjas klubjainak érdeklődő nyugdíjasai is meghívást kaptak.

Megújul a Galambos park Törökszentmiklóson

2023.02.16

Helyi hírek

Megújul a Galambos park a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Törökszentmiklóson, a munkálatok a tervek szerint ősszel kezdődnek és jövő év végén fejeződnek be.

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

2023.01.29

Helyi hírek

Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

Megújul Jászalsószentgyörgy központja

2022.08.23

Helyi hírek

Mintegy 155 millió forintot nyert Jászalsószentgyörgy önkormányzata a TOP Plusz Élhető települések pályázatán a település központjának környezettudatos, család- és klímabarát fejlesztésére - közölte a mintegy háromezer-kétszáz lakosú község polgármestere az MTI-vel.

Szolnoki fejlesztésekről döntött a városi közgyűlés: a Máv strand és a sportcentrum is megújul

2021.11.27

Helyi hírek

Többek között egy újabb ivóvíz rendszer fejlesztését célzó projekt indításáról is döntöttek a képviselők mintegy 100 millió forintot meghaladó nagyságrendben. A projekt nyolcvan millió forintos pályázati támogatás mellett az önkormányzat mintegy 34 millió forintjával kiegészülve valósul meg.

Új városrész épülhet Szolnokon

2019.12.12

Gazdaság

Aki mostanában a Besenyszögi út felé járt, láthatta, hogy komoly útépítési munkálatok zajlanak a térségben. Mindez annak a 2,64 milliárd forintos beruházásnak a része, amely során a dr. Sebestény utat és környékét fejlesztik közel 2 km hosszban.