2023.03.27, Hétfő
Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására
Fotó: info.szolnok.hu

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

info.szolnok.hu

2023.01.29. 10:00

Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

Hirdetés

Az előterjesztések előtt bejelentették, hogy a tavaly augusztusban elhunyt dr. Rácz Andrea aljegyző tisztségére kinevezték dr. Versitz Évát, a koordinációs és marketing igazgatóság élére pedig Öhlbaum Emesét. Ezt követően letette esküjét az oktatási, kulturális és ifjúsági bizottság egykori tagjának, a decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártának a helyére megválasztott Szabó Krisztina, majd az előterjesztések sora egy újabb személyi változás bejelentésével indult.

A Szolnoki Értéktár Bizottság egyik lemondott tagja, Simon Gyula helyett Horváth Róbertnek, a Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület elnökének szavazott bizalmat a közgyűlés.

Ezek után a testület elfogadta, hogy 2023-ban 209 millió forintból gazdálkodhatnak a Szolnoki Szimfonikusok, melyből 169 millió forint a működésre, a további negyvenmillió bérfejlesztésre fordítható. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetőinek, Ignácz Ervinnek és Patkós Imrének a tisztsége 2023. június 30-ig szól. E tekintetben a közgyűlés az ügyvezetői poszt betöltésére irányuló pályázat kiírásáról is határozott.

A Kőrösi úti temetőben az elmúlt évben közel kétezerötszáz négyzetméternyi út újult meg. A testület megszavazta, hogy idén további ezeregyszáz négyzetméternyi felület, elsősorban a belső úthálózat jelentősebb szakaszainak újraépítése valósulhat meg, mintegy ötvenmillió forintból.

Szolnok 2027-ben adja be a pályázatát, hogy 2035-ben elnyerhesse az Európa Kulturális Fővárosa címet

A városnak a folyamatos kihívások teljesítése miatt a kulturális koncepciójának cselekvési tervét rendre aktualizálnia kell. A csütörtöki ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy a vármegyeszékhely – a pályázat sikere érdekében – ez évben megtalálja a projektet támogató településekkel és egyéb partnerekkel a kapcsolatot. Még pedig úgy, hogy közben, 2025-ben Szolnok 950 éves évfordulója méltó megünneplésére is jusson a forrásokból.

Helyi hírek SzolnokKözgyűlésvárosfejlesztés