2024.03.01, Péntek

Közgyűlés

Egy újabb óvoda és a széchenyis BMX pálya is újjászületik Szolnokon

2023.05.28

Helyi hírek

Megújulhat a Kacsa úti óvoda a Pletykafaluban, felújítják a BMX pályát a Széchenyi lakótelepen, és idén is támogatja az önkormányzat a nyári napközis tábor megrendezését a Tiszaligetben – mindezekrő a város közgyűlésének májusi ülésén született döntés.

Újabb ötvenmillió forint a temető útjainak felújítására

2023.01.29

Helyi hírek

Egyperces felállással és néma főhajtással kezdődött a közgyűlés rendes januári ülése csütörtökön, Szalay Ferenc polgármester távollétében Fejér Andor vezetésével. A városháza dísztermében a jelenlévők a tavaly decemberben elhunyt dr. Kormosné Szombati Mártára, az önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP színeiben munkálkodó képviselőjére emlékeztek.

A város közgyűlése elfogadta Szolnok helyi klímastratégiáját

2022.11.26

Helyi hírek

Szolnok város közgyűlésének novemberi ülésén a képviselők tárgyaltak a város klímastratégiájáról, döntöttek önkormányzati többlettámogatásokról, és arról is, hogy az ünnepek előtt újra lesz „Házhoz visszük a szeretetet” program, év végén és jövő év elején pedig igazgatási szünetet rendeltek el a városházán.

Változások Szolnok parkolási rendjében

2022.08.11

Helyi hírek

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.

Szeptemberi szolnoki közgyűlés: megújulnak a temető útjai, jövőre is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj

2021.09.30

Helyi hírek

Rendhagyó módon a megyeháza dísztermében tartották a város közgyűlésének szeptemberi ülését, melynek kezdetén Szolnok város közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hangzott el beszámoló.

Nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata

2020.03.24

Aktuális

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt nem tart közgyűlést Szolnok város önkormányzata.

Ülésezett a megyeszékhely közgyűlése

2017.03.30

Több városi tulajdonú gazdasági társaság üzleti tervéről és támogatásáról is döntöttek a képviselők, így többek között a Szolnoki Szimfonikus Zenekart működtető Kft, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a Reptár, a színház, a Szollak, az Ipari Park és a Sportcentrum pénzügyeit vitatta meg és fogadta el a közgyűlés.

Gyerekek vitték házhoz az önkormányzat ajándékcsomagjait a közgyűlésről

2016.12.16

A városi diáktanács és a gyermektanács tagjai hagyományosan a decemberi közgyűlésről indulnak útnak, hogy 150 rászorulónak elvigyék az önkormányzat ajándékcsomagját.

Tizenkétmillió jut szünidei gyermekétkeztetésre

2016.04.29

Szolnok város közgyűlésének április havi ülésén több mint harminc napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Elfogadták a szolnoki képviselők az idei évi költségvetést

2016.02.26

Döntött a közgyűlés: bővülhet a Szolnoki Ipari Park

2023.05.01

Helyi hírek

Közbiztonsági beszámoló, 2022. évi zárszámadás, új területtel bővülhet a Szolnoki Ipari Park, csak néhány fontos téma Szolnok város közgyűlésének áprilisi üléséről.

Remek javaslatokkal rukkoltak elő a fiatalok a diákközgyűlésen

2022.11.29

Helyi hírek

Diákközgyűlést tartottak pénteken délelőtt a városházán. Az ülésen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és Györfi Mihály alpolgármester, illetve számos intézmény és szervezet képviselője, akik érintettek voltak az egyes napirendi pontokban felvetett javaslatokban.

Két vezető személyéről is döntöttek az októberi közgyűlésen

2022.10.29

Helyi hírek

A Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívására Szolnok is csatlakozott azon városokhoz, amelyek egyetértenek Szita Károly elnöknek az Európai Bizottság vezetőjének, Ursula von der Leyennek írt levelében foglaltakkal. Az MJVSZ elnöke a hazánknak járó uniós források azonnali átutalását kéri.

Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata mintegy 343 millió forintból gazdálkodhat az idén

2022.02.15

Helyi hírek

Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata mintegy 343 millió forintból gazdálkodhat az idén. A költségvetésről szóló előterjesztést a 18 tagú közgyűlés 17 jelenlévő tagja egyhangúlag támogatta hétfői ülésén.

Változott a szolnoki közgyűlés összetétele

2020.05.04

Helyi hírek

A közgyűlésben több személyügyi változás is történt.

A tiszai halászlé is a magyar kultúra része

2017.04.07

A nemrég hunagrikumok sorába emelt tiszai halászlé része a magyar életérzésnek, kultúrának - jelentette ki Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter pénteken Tiszafüreden.

Elfogadták Szolnok idei költségvetését

2017.02.23

Elfogadta Szolnok idei költségvetését egyhangú döntéssel csütörtökön a város közgyűlése, a rendelet szerint a város 2017-ben mintegy 21,2 milliárd forintból gazdálkodik, hiánnyal nem számolnak.

Döntöttek a képviselők: ingyen wi-fi lesz Szolnok közterein

2016.10.28

Több témában született döntés a Közgyűlésen, olcsóbb parkolásról, pénzügyi támogatásokról, sportcsarnok felújításról és a Humán Szolgáltató Központ telephelyeiről tárgyaltak.

Megyei Közgyűlés áprilisi ülése

2016.04.25

Soros ülését tartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés.

Fontos döntések az év első szolnoki közgyűlésén

2016.01.29