2024.04.29, Hétfő
Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését
Kép: info.szolnok.hu

Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését

info.szolnok.hu

2024.03.05. 14:21

Elfogadták a város 2024-es költségvetését a februári közgyűlésen. A képviselők döntöttek többek arról is, hogy a lakossági visszajelzések alapján április elsejétől finomhangolják a novemberben bevezetett buszmenetrendet.

Hirdetés

Elfogadta a testület a vármegyeszékhely idei évi költségvetését. Ez alapján idén mintegy 32,7 milliárd forintból gazdálkodhat Szolnok: 24,2 milliárd forint jut működési költségekre, 8,5 milliárd forint a felhalmozási kiadás Szalay Ferenc polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a költségvetés megalkotásában, illetve kiemelte, hogy jól átgondolt, takarékos költségvetés készült, amely stabil működést biztosít a városnak.

A 2023 novemberében bevezetett új buszmenetrend kapcsán számos lakossági jelzés érkezett az önkormányzathoz és a Volánbusz Zrt-hez. A város a közlekedési társasággal közösen áttekintette a javaslatokat - finomhangolja az eljutási lehetőségeket, növeli a kapacitásokat és csökkenti az esetleges késéseket -, s ez alapján

2024. április 1-jétől több ponton változik Szolnokon a Volánbusz szakemberei által összeállított új hálózat és menetrend.

Korábban a TAKARÉK Bank Zrt. bérelte a Kossuth tér 7. szám alatti, üzlethelyiséget, a szerződés azonban 2024. február 29-én megszűnik.  Az ingatlanban az NHSz Zounok Zrt. egy komplex ügyfélszolgálati irodát hoz létre.

Elfogadta a testület Szolnoköt évre szóló esélyegyenlőségi programját, mely évről évre számos hátrányos helyzetű családnak segít az előrelépésben. A program a célcsoportok esélyegyenlőségét befolyásoló tényeken túl a feltárt problémákra igyekszik megoldást javasolni, cselekvési programot kidolgozni.

"Örökös alapító karnagy" cím alapításáról is döntöttek a képviselők

A cím zenekarokat, kórusokat megalapító, alapításukban kimagasló szerepet vállaló szakemberek pályafutásának méltó elismerését teszi lehetővé.

Elfogadta a testület a város Ifjúsági Koncepciójának és Cselekvési Tervét. A legutóbbi középtávú ifjúsági koncepció hat év távlatában fogalmazta meg azokat a feladatokat, amelyeket az önkormányzat el kívánt végezni és melynek számos része megvalósult. Mivel az önkormányzat a megkezdett ifjúsági munkát folytatni és bővíteni kívánja, a jelen helyzetet alaposan elemző, abból kiindulva kézzelfogható célokat és feladatokat megfogalmazó új ifjúsági koncepció kidolgozott ki a szakemberekkel, mely a korosztályt érintő tennivalókat egységes elvek alapján rendszerezve, 10 éves időtartamra foglalja össze.

Helyi hírek SzolnokköltségvetésKözgyűlés