2024.03.19, Kedd
Két vezető személyéről is döntöttek az októberi közgyűlésen
Kép: info.szolnok.hu

Két vezető személyéről is döntöttek az októberi közgyűlésen

info.szolnok.hu

2022.10.29. 10:00

A Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívására Szolnok is csatlakozott azon városokhoz, amelyek egyetértenek Szita Károly elnöknek az Európai Bizottság vezetőjének, Ursula von der Leyennek írt levelében foglaltakkal. Az MJVSZ elnöke a hazánknak járó uniós források azonnali átutalását kéri.

Hirdetés

Az Aba-Novák Agóra ügyvezetőjének, Molnár Lajos Milánnak a megbízása 2022. október 28-ig szólt, a képviselők döntése alapján továbbra is ő vezeti a város legnagyobb kulturális intézményét, és Molnár Évának, a Bartók Béla Kamarakórus vezetőjének pályázatát is elfogadta a testület - olvasható Szolnok városi honlapján.

A megyeszékhely költségvetésének jelenlegi helyzetéről szóló beszámolóból kiderült: a városnak csaknem 2 milliárd forint plusz kiadással kell számolnia ebben az esztendőben, ugyanakkor a megemelkedett iparűzési adó miatt a város bevételei is nőttek.

Elfogadták a képviselőt a város Integrációs Programjának felülvizsgálatára és aktualizálására vonatkozó előterjesztést. Szolnok közgyűlése még 2005. évben fogadta el a programot, most a Covid-19 járvány és pandémia hozta változások okán vált szükségessé az Integrációs Program 2019-2022. évi időszak végrehajtásáról és aktualizált cselekvési programjáról beszámolni.

Mintegy negyvenmillió forintos többlettámogatást kap a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., hogy vállalt feladatait el tudja látni, biztonságos működése továbbra is biztosított legyen.

Gilly Tamás Család-fa című alkotásával szépül a belváros. Gilly Tamás szobrászművész a Szolnoki Bronzszobrászati Szimpóziumon készítette el Család-fa című alkotását, melyet a Verseghy parkban állítanak majd fel.​

 

 

 

Helyi hírek SzolnokJász-Nagykun-Szolnok Megyei KözgyűlésAba-Novák Agóra Kulturális KözpontKözgyűlés