2024.05.26, Vasárnap

Fontos döntések az év első szolnoki közgyűlésén

2016.01.29. 13:51

Szolnok Megyei Jogú Város közgyűlésének idei első ülése eskütétellel kezdődött. A 6. számú választókörzetben január 14-én tartott időközi önkormányzati képviselő-választást megnyert Fidesz-KDNP által indított Rezák László veszi át dr. Nemes András helyét a képviselő-testületben.

A napirend előtti kérdéseket követően az első előterjesztést, amely a Fiumei Úti Általános Iskola jelenlegi vezetőjének további öt évre történő támogatásáról szólt, megszavazták a képviselők.  Az intézmény jelenlegi igazgatója, Rusvai Károly tehát bizalmat kapott a következő öt esztendőre.

Az építészeti kulturális örökség védelmében és az egységes, esztétikus városkép érdekében a településkép helyi védelméről szóló önkormányzati rendelet megalkotását is támogatták a közgyűlés tagjai, ennek eredményeképpen eltűnhetnek például az utcákat csúfító reklámtáblák és cégérek.

Rendeződik a Hegedűs T. András Szakiskola sorsa. Amint az elhangzott, a jövőben a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium és Szakközépiskola tagintézményeként működik tovább. Így a diákok zavartalanul folytathatják tanulmányaikat és a munkahelyek is biztosítottá váltak.

Megszavazták a képviselők Rákócziújfalu csatlakozását a Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulásához és két tartózkodás mellett döntöttek a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról is.

Elfogadták az ülésen a város középfokú köznevelési intézményeiben a 2016/2017-es tanévben indítandó gimnáziumi tanulócsoportok számáról szóló tájékoztatót, ennek megfelelően a tervek szerint a 2016/2017-es tanévben Szolnokon 81 gimnáziumi tanulócsoport indul, azaz az ideihez képest hárommal több.

forrás: info.szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekSzolnokKözgyűlésváros