2024.03.05, Kedd
Decemberi közgyűlés: megújul a 32-es út, változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje
Kép: info.szolnok.hu

Decemberi közgyűlés: megújul a 32-es út, változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje

info.szolnok.hu

2023.12.09. 10:00

Közel negyven napirendi pontot tárgyalt decemberi nyílt ülésén a város közgyűlése. A témák között szerepelt a jövő évi költségvetés megalkotása, a 32-es főút felújítása és egy emlékhely kialakítása is.

Hirdetés

Az önkormányzat jövő évi költségvetését megállapító rendelet előkészítése kapcsán megfogalmazott napirendi pontot Szalay Ferenc azzal az ajánlással terjesztette a képviselők elé, hogy a tervezés során a 2022. évben kialakult gazdasági recesszió és energiaválság ellensúlyozására tett helyi intézkedéseket folytatva, a pénzügyi, gazdasági és társadalmi realitások alapján, elsősorban a kötelező önkormányzati feladatellátást biztosító, a lakosság elvárásainak megfelelő, elégedettségüket megcélzó, kiegyensúlyozott és a lehetőségekhez képest jó színvonalú városműködtetés biztosítása, a tervezett fejlesztések megvalósítása, a megteremtett költségvetési stabilitás fenntartása és megőrzése a cél.

Megújulhat a 32-es főút

Szolnok közigazgatási területét is érinti a 32-es út főút burkolatmegerősítési, valamint településeket elkerülő utak és párhuzamos kerékpárutak építéséről szóló állami, kiemelt jelentőségű projekt. A projekt megvalósításával az M4-es csomóponttól a Széchenyi körúti körforgalomig 2x2 sáv kerül kialakításra burkolatmegerősítéssel a szükséges elkerülő és szervizutak, kerékpárutak megépítésével, mely területet érintően megépülő helyi közutak térítésmentes tulajdonba adással kerülnek az önkormányzat tulajdonába külön megállapodás alapján. 

Jövő évtől módosul a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje a következők szerint:

  • szerdai napokon 8,00-16,00 óra helyett 9,00-11,00 óráig és 13,00-15,00 óráig,
  • pénteken 8,00-12,00 óra helyett 9,00-12,00 óráig.

Szolnoki csata emlékhelyet alakítanak ki a városi Tisza-híd lábánál

Az önkormányzat és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal közösen kezdeményezte a 2024-ben 175. évfordulóját ünneplő Szolnoki csatahelyszínének történelmi emlékhellyé nyilvánítását, amit a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság támogatott.

Magyarország Kormánya pozitív elbírálása esetén a városi Tisza-híd lábánál a Tisza-parkban egy sztélé kerül elhelyezésre, amelynek költségét a Nemzeti Örökség Intézete vállalja.

Elfogadták a képviselők a város Klímastratégiájához kapcsolódó Klímavédelmi Cselekvési Tervet is. A dokumentum olyan intézkedéseket fogalmaz meg, melyeket az Önkormányzat saját hatáskörben meg tud valósítani.

Helyi hírek SzolnokKözgyűlés