2024.04.25, Csütörtök
Változott a szolnoki közgyűlés összetétele
Illusztráció - envato

Változott a szolnoki közgyűlés összetétele

MTI

2020.05.04. 10:16

A közgyűlésben több személyügyi változás is történt.

Hirdetés

Változott a 18 tagú szolnoki közgyűlés frakcióinak összetétele, miután a Szolnoki Többség frakciószövetségből két képviselő, Fajcsák Károly és Ligeti József úgy döntött, hogy a jövőben függetlenként dolgozik tovább a városért - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal.

A tájékoztatás szerint így a Szolnoki Többségnek (Momentum-Jobbik-MSZP-DK-LMP-Mindenki Magyarországa Mozgalom) frakciójának létszáma 10-ről nyolcra csökkent, és ugyanennyi Fidesz-KDNP-s képviselő van a közgyűlésben, amelynek két független tagja van.

Ligeti József a 6-os számú egyéni választókerület, Fajcsák Károly a 4-os számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője, a Szolnoki Többség támogatásával indultak a választáson.

Ligeti József sajtótájékoztatón jelentette be távozását a frakciójából, míg Fajcsák Károly csütörtökön levélben arról tájékoztatta Szalay Ferencet, a város Fidesz-KDNP-és polgármesterét, kilép eddigi képviselőcsoportjából, és önkormányzati munkáját független, képviselőcsoportba nem tartozó képviselőként kívánja folytatni.

Helyi hírekSzolnokKözgyűlés