2023.02.04, Szombat
Változások Szolnok parkolási rendjében
Illusztráció, unsplash.com

Változások Szolnok parkolási rendjében

info.szolnok.hu

2022.08.11. 16:00

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.

Hirdetés

A Tisza vízállásának jelentős csökkenéséről is szó esett az ülésen. Ugyanis elkészült az az intézkedési terv, ami három szakaszra bontva kezeli a vízhiányos állapotot a városban.  Jelenleg a Tisza vízszintje -284 centiméter, mely nagyon alacsonynak számít  – emelte ki a polgármester. Hozzátette: Ezért egy ütemtervet készítettünk, melyet a következő alkalommal nyilvánosságra hozunk. A vízügyi igazgatósággal folytatott hosszas konzultációt követően elmondhatom, hogy nincs veszélyben a város vízellátása" - olvasható Szolnok városi honlapján.

A képviselők ezt követően Fürj János rendőrségi alezredest, rendőrségi tanácsost egyhangúlag kinevezték a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének.   – Azt gondolom, hogy Fürj János alázatos és tapasztalattal teli munkájának köszönhetően kiváló szakember kerül a kapitányság élére – vélekedett Szitár Ferenc, megyénk rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.  

A közgyűlés tagjai új parkolóhelyek létesítését is megszavazták a városban, illetve döntöttek az autósok által megvásárolható bérletek árának változásáról is.  A belváros túltelítettségére hivatkozva az NHSZ Zounok Zrt. szeptember 1-től több utcát – mint például a Batthyány, a Kút és a Kolozsvári utca egyes részeit – is be kívánja vonni a fizető parkolási rendszerbe. Továbbá elfogadták az óradíjak és a parkolódíjak növelését is, melyet ugyancsak szeptember 1-től vezetnének be. A szolgáltató a kombinált és a I. piros zónás bérletek esetében két alternatívát javasolt: 35, illetve 45 százalék növekedésre tett javaslatot. A képviselők végül a harmincöt százalékos emelést fogadták el.  

A közgyűlés döntése értelmében az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjai is módosulni fognak. Mint elhangzott, az emelkedő élelmiszerárak miatt szeptember 1-től harminc százalékkal emelkednek a díjak, jövő januártól pedig további tizenöttel. 

Helyi hírek SzolnokparkolásKözgyűlés