2024.04.20, Szombat

Gyerekek vitték házhoz az önkormányzat ajándékcsomagjait a közgyűlésről

info.szolnok.hu

2016.12.16. 09:03

A városi diáktanács és a gyermektanács tagjai hagyományosan a decemberi közgyűlésről indulnak útnak, hogy 150 rászorulónak elvigyék az önkormányzat ajándékcsomagját.

Hirdetés

Az első két csomagot ezúttal is Szalay Ferenc polgármester személyesen adta át, a többi ajándékot a szociális támogatások osztályán vették magukhoz a gyerekek. A testületi ülésen egyebek mellett a 2017-es költségvetést megállapító rendeletről is tárgyaltak.

A közgyűlésen bemutatták a költségvetést összeállító gazdasági igazgatóság új vezetőjét dr. Túróczi Imrét. A jövő évi költségvetést megállapító rendelet kapcsán elmondható, hogy az állami feladat finanszírozás mértéke marad, viszont összegében csökkenés tapasztalható. Mindez Szolnok lakosságának csökkenésével magyarázható.

 

Az iskolák működtetése is állami feladat lesz 2017. évben, így az önkormányzatnak az iskolák működtetésére tervezni összeget már nem kell. Továbbra is megmarad az étkeztetés állami finanszírozása és az önkormányzat működtetéséhez szükséges állami támogatás.  A végleges költségvetés összeállításáig még át kell gondolni a nem kötelező feladatok ellátását, mindezt a város saját forrásból old meg. A költségvetés végleges verziója 2017 februárjára készül el.

 

A Damjanich János Múzeum igazgatójának dr. Horváth László igazgatói megbízása 2016. december 31-én lejár. Egy pályázat érkezett, melyet dr. Horváth László a múzeum jelenlegi igazgatója nyújtott be. A képviselők a pályázatot elfogadták.

 

2017. január hónaptól a 17. számú házi gyermekorvosi körzet megszűnik, ezért a körzetek száma 18-ról 17-re csökken. Mivel a felnőtt háziorvosok részéről jelzés érkezett, hogy ahol egy-egy utca ellátása megosztott több háziorvosi praxis között, ott a mentőszolgálat munkatársainak nehézséget okoz annak beazonosítása, hogy az adott cím melyik háziorvosi körzethez tartozik, ezért ennek pontosítását is tartalmazta az elfogadott rendeletmódosítás.

AktuálisSzolnokköltségvetésKözgyűlésgyermektanácsvárosi diáktanács