2024.03.19, Kedd
Egy újabb óvoda és a széchenyis BMX pálya is újjászületik Szolnokon
Kép: info.szolnok.hu

Egy újabb óvoda és a széchenyis BMX pálya is újjászületik Szolnokon

info.szolnok.hu

2023.05.28. 10:00

Megújulhat a Kacsa úti óvoda a Pletykafaluban, felújítják a BMX pályát a Széchenyi lakótelepen, és idén is támogatja az önkormányzat a nyári napközis tábor megrendezését a Tiszaligetben – mindezekrő a város közgyűlésének májusi ülésén született döntés.

Hirdetés

Sürgősségi önálló indítványt fogadott el a közgyűlés. Az előterjesztés Szolnok város közgyűlése csatlakozási szándékát tartalmazza az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló határozathoz. A város közgyűlése korábban foglalkozott már ezzel a kérdéssel, aláírásunkkal Szolnok is csatlakozott az Európai Bizottság elnökének írt levélhez, melyben a szankciók káros hatásaira hívták fel a brüsszeli döntéshozók figyelmét - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Az Aba-Novák Agóra Nonprofit Kft. feladatköre még 2020-ban bővült a „Szifon” ifjúsági közösségi tér működtetésével, Az ingtlan megnövekedett bérleti díját és üzemeltetési költségeit Szolnok önkormányzata a továbbiakban már nem tudja vállalni, így a közsségi tér átmenetileg nem működik, de keresik, hogy milyen új helyszínen nyithat újra.

Sokan használják a BMX pályát a Széchenyi lakótelepen. A Széchenyi Gimnázium mögött kialakított pálya folyamatos igénybevétele és a jelenlegi műszaki állapota miatt szükségessé vált az eszközök teljeskörű felújítása, melynek várható költsége - az előzetes kalkuláció alapján - mintegy 20 millió Ft. lesz.

Az önkormányzat kilencmillió forinttal támogatja a tiszaligeti nyári napközi működtetését ebben az esztendőben, így ismét sokszáz gyermek gontalan kikapcsolódását biztosítja a nyári szünetben.

Jó hír a pletykafalui kisgyermekes családoknak, hogy mintegy 363 millió forisntos támogatásból indulhat a Kacsa úti óvoda fejlesztése, jelenleg a közbeszerzési eljárás előkészítése zajlik. Az intézmény teljes feúljítása történhet meg.

Önkormányzatunk lehetőséget kapott, hogy partnerként – a Debreceni Egyetemmel együtt – részt vegyen a CHANCE (Esély) című nemzetközi projektben. A projekt fő célkitűzése a gyerekkori túlsúly és elhízás megelőzésével kapcsolatos tapasztalatok cseréje, a helyi innovációk elősegítése, és ezeknek keretében olyan tevékenységek azonosítása, amelyek aktívvá tehetik a gyermekeket, és egészséges döntésekre ösztönözhetik a családokat.

A testületi ülésen elhangzott tájékoztatás szerint a Volánbusz Zrt. – amely Szolnok közigazgatási területén a közgyűlés határozata alapján a helyi közösségi közlekedés ellátásának biztosítását végzi 2024. december 31-ig - peres úton érvényesíti a kintlévőségét, mintegy 1,8 milliárd forintot. Az önkormányzat  részletfizetés lehetőségét kezdeményezve folytat  tárgyalásokat a céggel, a város ingatlanfedezetet ajánlott fel.

Helyi hírek SzolnokAba-Novák Agóra Nonprofit Kft.óvodafejlesztésKözgyűlés