2024.05.26, Vasárnap

Izotóp diagnosztikai laboratóriumot avattak Szolnokon

2015.11.20. 09:41

Az a jó, ha nincs szüksége ilyen vizsgálatra az embernek, ha viszont kell, akkor ne hosszú hónapokat várjon rá és utazzon távoli városokba. Ez is komoly haszna annak a laboratóriumnak, ami eddig nem volt a szolnoki Hetényi kórházban és mostantól helyben végezhetik az izotópos méréseket a nukleáris medicina központban. A magyar fejlesztésű műszert a kórházban évek óta tartó több milliárdos beruházás keretében szerezték és építették be, ehhez 240 millió forintra volt szükség. (Decemberben a szinte vadonatúj kórház öt éve tartó minden fejlesztése, építése befejeződik.)

 

Mint azt Bene Ildikó országgyűlési képviselő, a kórház korábbi főigazgatója mondta, nem csupán az onkológiát segíti a huszonegyedik századi eszköz, hanem sok más rendellenesség föltárásában is fontos szerepe lesz. Ami a legfontosabb: ezekhez a vizsgálatokhoz sokkal rövidebb idő alatt hozzájutnak a betegek, így gyógyításuk is lényegesen hamarabb megkezdődhet.

 

-Ne csak azokról beszéljünk, akiket itthon kiképeztünk és azután elhagyják az országot, másutt boldogulnak. Beszéljünk azokról is, akik maradnak, köztük az egészségügyben áldozatos munkát végzők. Róluk is essék legalább annyi szó, mint azokról, akik elhagyták az országot. Tisztelet és megbecsülés a maradóknak, az egészségünket szolgálóknak – köszöntötte a kórház jelenlévő dolgozóit Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Kállai Csaba, a Vajdák a romákért alapítvány elnöke is ott volt a kis ünnepségen, hogy átadja a civil szerveződés fölajánlotta háromszázezer forintot, amit decemberben még kétszázezerrel kiegészítenek.

forrás: www.iszolnok.hu

Galéria