2024.07.25, Csütörtök
Megújul Tiszafüred belvárosa
Fotó: illusztráció - magyarepitok.hu

Megújul Tiszafüred belvárosa

MTI

2024.06.12. 11:06

Megújul Tiszafüred belvárosa, a projekt megvalósítása során egyebek mellett zöldfelületek újulnak meg, játszótéri játékokat telepítenek, új burkolatot kap több út és kerékpártámaszokat helyeznek el - közölte a kommunikációért felelős cég az MTI-vel.

A beruházásra mintegy 500 millió forint 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a tiszafüredi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán - tájékoztattak.

A tervek szerint 2025. október végén befejeződő beruházás célja egyebek mellett, hogy élhetőbb települési környezet jöjjön létre. A projekt hozzájárul a helyi lakosság identitástudatának erősítéséhez, ösztönzi a helyben maradást - írták.

A munkálatok során a zöldfelületek megújulnak, illetve újakat alakítanak ki, a városligeti játszótérre kültéri térjátékokat telepítenek.

Emellett új térburkolat lesz a Rét utcán, a Deák téren, a művelődési ház udvarán, a Fő utca - Rét utca - Kossuth tér közötti szakaszon, a városháza előtt, a Kiss Pál úton és a Kossuth téren - közölték. A Kossuth térnél egy, a Rét utcán két gyalogátkelőhely is létesül, és a Rét utca burkolata megújul - írták.

A településen kerékpártámaszokat helyeznek el, emellett ki-, illetve átépítik a csapadékvíz-elvezetést - olvasható a közleményben.

Helyi hírekTiszafüredvárosfejlesztés