2020.07.13, Hétfő

Tiszafüred

A piacokra is életkori időkorlátozást vezettek be egyes vidéki településeken

2020.04.16

Aktuális

Szolnokon a Széchenyi és az Ady Endre úti piacon már érvényes az új rend: a 65 évnél idősebbek csak reggel 8 és 10 óra között vásárolhatnak.     

Szerdán nyílik meg az új piaccsarnok Tiszafüreden

2020.03.09

Aktuális

Az új piaccsarnok szerdán nyílik meg Tiszafüreden, a Tisza-tó "fővárosában" utoljára nyitott ki hétfőn a régi vásárcsarnok - közölte a település polgármestere hétfőn az MTI-vel.

A Tisza-tó vidékén is jelentős beruházások fejlesztik a szelektív hulladékgyűjtést

2020.02.03

Helyi hírek

A Mészáros és Mészáros Kft. többek között válogatócsarnokot épít mindkét városban.

Megújul Tiszafüred belvárosa

2019.09.22

Aktuális

Tiszafüred méltán nevezhető a Tisza-tó fővárosának, dinamikus a fejlődés a városban.

Mága Zoltán folytatja jótékonysági koncertsorozatát

2019.09.14

Kultúra

A Liszt-díjas hegedűművész magyarországi és határon túli települések templomaiban lép fel, Tiszafüreden és Karcagon szeptember 29-én, majd október 11-én Szolnokon kápráztatja el a közönségét.

Mentési gyakorlat Tiszafüreden

2019.08.22

Aktuális

Fürdőzés közben elsodródott kisfiú és felborult kajakosok. Ezek mind csak megrendezett szituációk voltak a Tisza-tavon végrehajtott mentési gyakorlaton.

Tiszafüred nyitott a kutyások felé

2019.07.07

Helyi hírek

2018-ban egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő Tiszafüred városa: az ország keleti régiójában elsőként jelölt ki kutyabarát fürdőhelyet.

V. Rendőr Tisza-tavi Triatlon

2019.05.14

Aktuális

Tiszafüreden ötödik alkalommal rendezték meg a „Rendőr Tisza-tavi Triatlon” rendhagyó versenyt.

Május 1-4. között felpezsdül a Tisza-tó

2019.04.11

Aktuális

A TÓMÉK Tisza-tavi Napok könnyűzenei koncertekkel, kiállításokkal, kézműves vásárral, helyi termékekkel, isteni finom falatokkal, haszonállat bemutatóval, mezőgazdasági gépbemutatóval és sok-sok érdekes programmal vár mindenkit Tiszafüreden.

Újabb sportpálya létesült Tiszafüreden

2019.03.31

Aktuális

Új kültéri kézilabdapálya nyílt meg Tiszafüreden. A városban ez a harmadik új, vagy felújított sportlétesítmény az elmúlt időszakban.

Tiszafüred határában gyakorlatoznak a gripenek

2019.01.26

Aktuális

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pilótái, a 2019. január 28-31. (hétfő-csütörtök) közötti időszakban, a kora esti órákban hajtanak végre repüléseket. A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően történik, a pilóták képzettségének fenntartása érdekében.

Korszerűsítettek három önkormányzati épületet Tiszafüreden

2019.01.11

Aktuális

A polgármesteri hivatal, a Kuthy Elek Egészségügyi Intézmény és a Kovács Pál Művelődési Központ is elavult volt már, az épületeknek kivételesen rossz energetikai jellemzőik voltak. 

Befejeződött a kormányhivatal épületenergetikai fejlesztése

2018.11.10

A projektben 5 települést érintett, Szolnok négy, Jászberény és Törökszentmiklós két, Tiszafüred, valamint Kunszentmárton egy-egy ingatlannal.

„Szakmák Világa” - pályaválasztási kiállítás

2018.10.16

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal október 16-17-én Szolnokon ismét pályaválasztási kiállítást rendez. A program célja, hogy a kérdéssel kapcsolatos információk és a munkaerő-piaci igények között minél nagyobb összhang alakuljon ki, mely elengedhetetlen feltétele a sikeres pályaválasztásnak, illetve munkába állásnak.

Korszerű motorvonatok bevezetésével fejleszt a MÁV Tiszafüreden

2018.10.01

A többek között Debrecen-Tiszafüred-Füzesabony vonalon járó légkondicionált vonatok komfortosabb utazást biztosítanak.

Újjáépíti Tiszafüred belvárosát a HE-DO

2020.03.21

Helyi hírek

A munkálatok határideje 2021 január, de a vállalat előteljesítéssel várhatóan már idén szeptember végére befejezi a közlekedési felületek megújítását és korszerűsítését.

Új piaccsarnok épült Tiszafüreden

2020.02.12

Aktuális

A több mint 500 négyzetméter alapterületű ingatlanban belső árusítótér, üzletek és vizesblokkal rendelkező csarnok is helyet kapott.

Teljes körű modernizálás várható egy tiszafüredi iskolában

2020.01.15

Aktuális

A felújítandó épület nettó alapterülete közel 2170 négyzetméter, melynek kivitelezését az Ollári Építőipari Kft. végzi.

Már az utolsó elemeket emelik be az új Tisza-hídon

2019.09.18

Aktuális

A Tisza-tó körüli kerékpárutat teljessé tevő beruházásban további két látványos, íves tartójú kerékpáros híd épül a Hódút kivitelezésében.

Önkénteseket minősítettek újra Tiszafüreden

2019.09.09

Aktuális

Az önkéntes mentőcsoportoknak rendszeres időközönként minősítő gyakorlaton kell bebizonyítaniuk, hogy egy káresemény során képesek szakszerű segítséget nyújtani a hivatásos állomány tagjainak. Egy ilyen nagyszabású gyakorlatra került sor Tiszafüreden, közel százharminc fő részvételével.

Tiszafüred idén is versenybe száll az Év Turisztikai Települése cím elnyeréséért

2019.08.06

Aktuális

A Szallas.hu által meghirdetett versenyen, az Év szállása eseménysorozat keretében nemcsak a szálláshelyeket, hanem a turizmussal kiemelkedően törődő városokat, településeket is díjazzák. 

Tiszafüredi iskola lett a LEO Szeretem a szakmám pályázat második helyezettje

2019.06.21

Aktuális

Azok a tanulók, akik a legeredetibb módon pályáztak, nagy értékű műhelykorszerűsítést, valamint exkluzív tanulmányi kirándulást nyertek, díjaikat pedig június 13-án vehették át ünnepélyes keretek között a LEO elnökségétől.

Tisza-tavi napokat tartanak Tiszafüreden

2019.05.02

Helyi hírek

A vásáron a hagyományos magyar ételek mellett különlegességeket is kóstolhatnak az érdeklődők.

Mintegy hatvan műhely nyitja ki kapuit a Népi Alkotóházak Hétvégéjén

2019.04.04

Aktuális

Április 5. és 7. között rendezik meg országszerte, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Martfűn, Törökszentmiklóson és Tiszafüreden, valamint több erdélyi, két vajdasági és egy szlovéniai helyszínen. 

Folytatódik a strandfejlesztési program

2019.02.15

Aktuális

A Tisza-tónál Abádszalók, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Poroszló, Tiszabábolna és Tiszafüred tóparti strandjai újulhatnak meg.

Disznótoros hétvége a Tisza-tónál

2019.01.15

Kitekintő

Január végén disznóvágást szervez a tiszafüredi Tisza Balneum Holtel, ahol a „pálinkás jó reggelt”-et követően a résztvevők kivehetik részüket a munkából, majd kolbásztöltő versenyen mérhetik össze tudásukat.

Szénhidrogén kutatásra nyert pályázatot Tiszafüred

2018.12.06

Öt szénhidrogénes területre köthetnek koncessziós szerződést az idei nyertes pályázók. Az O&GD Central Kft. három (Békéscsaba, Körösladány és Tiszafüred), míg a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. két területen (Dráva és Szegedi-medence délkelet) nyert jogosultságot szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére a 2018-as bányászati tenderen benyújtott pályázatuk alapján.

Több mint száz új munkahelyet teremt a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

2018.11.09

Csaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft. Tiszafüreden.

Korszerűbb épületben folytathatják az igazságszolgáltatást Tiszafüreden

2018.10.05

Aktuális

A tegnapi napon megtörtént a Tiszafüredi Járási Ügyészség új székházának átadása, melyen jelen volt Dr.Polt Péter legfőbb ügyész is. A fejlesztésnek köszönhetően elhárult minden eddigi, a munkavégzést nehezítő akadály, megszűnt a zsúfoltság, és immár komfortos, 21. századi építészeti irányelveknek is megfelelő, korszerű épületben folytatódhat az igazságszolgáltatás e fontos ágának tevékenysége a térségben.

Mintegy hárommilliárd forintból indulnak fejlesztések Tiszafüreden

2018.09.28

A beruházások egy része már megkezdődött.