2023.12.05, Kedd
Tiszafüred lesz a díszvendége a harmadik Tisza Challenge nyíltvízi úszásnak
Illusztráció: Pixabay

Tiszafüred lesz a díszvendége a harmadik Tisza Challenge nyíltvízi úszásnak

MTI

2023.07.29. 10:00

A táv 10 kilométeres.

Hirdetés

Újvári Imre, Tiszafüred polgármestere megtisztelőnek tartja, hogy az általa vezetett város díszvendége lesz a harmadik alkalommal rendezendő Tisza Challenge nyíltvízi úszás augusztus 5-i, gávavencsellői rendezvényén.

A városházán pénteken tartott sajtótájékoztatón Újvári kijelentette: mostanában nehéz időket élnek az önkormányzatok, ezért is fontos, hogy segítsék egymást, és két tiszai településről lévén szó ez az együttműködés még határozottabban hasznot hozhat mindkettőjük számára.

Közlése szerint 2022-ben Tiszafüred a vendégéjszakák tekintetében bekerült a honi top 50-be. Része van ebben annak is, hogy sportos városról van szó, és komoly vízisport eredményekkel is rendelkeznek: például kajak-kenuban az ifjúsági Európa-bajnokságról a lányok érmekkel tértek haza - tette hozzá.

Berecz János, a versenyt rendező Gávavencsellő polgármestere jelezte: már az előző két nyíltvízi úszás alkalmával is látható volt, hogy az esemény országos rendezvénnyé növi majd ki magát.

"Túl azon, hogy Gávavencsellő jó hírnevét öregbíti a challenge, az teljes egészében a sportról szól" - hangsúlyozta a településvezető. Ezért is vontak be az augusztus 5-én, jövő szombaton sorra kerülő esemény levezénylésébe egy extrém sportcsapatot is, akik a trial akadálypályát teljesítik.

Az esemény fővédnöke a 16-szoros hosszútávúszó világkupa-győztes Kovács Rita, míg a rendezvényen a Fruttamax Médiaválogatott és Katus Attila várja a sportolni vágyókat.

A 10 kilométeres távnak - ami mellett lesz egy 500 méteres úszási lehetőség is - a lehető legnagyobb biztonságban vághatnak neki a nevezők. Kajakok, kenuk, csónakok, SUP-ok és a vízi rendőrség alkalmazottai kísérik az úszókat, akik végig kibójázott pályán haladhatnak.

Valamennyi regisztrált és az úszást megkezdő versenyző ajándékcsomagot - benne egy üveg tokaji borral -, illetve fóliázott oklevelet kap.

Helyi hírekTiszafüredTisza ChallengeGávavencsellő