2024.03.29, Péntek
Több mint 200 négyzetméteres szökőkúttal adták át Tiszafüred új főterét
Fotók: MTI

Több mint 200 négyzetméteres szökőkúttal adták át Tiszafüred új főterét

MTI

2021.04.13. 08:00

A beruházás során több mint kétszáz négyzetméteren jött létre új zöldfelület, több mint százhúsz fát, ezen kívül cserjéket, virágokat is ültettek.

Hirdetés

Elkészült Tiszafüred új főtere: a több mint félmilliárd forintos beruházás túlnyomórészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból valósult meg - olvasható város polgármesterének közleményében.

Ujvári Imre elmondta: a modern és esztétikus, térkövezett főtéren egy látványos, fény- és hangjátékkal is felszerelt, 227 négyzetméteres szökőkút is található, 52 négyzetméteres vízfelülettel.

A beruházás során kialakítottak:

  • egy sétányt a Kiss Pál út és a Belsőfokpart út között,
  • az említett területen egy zöldségpiac is létesült,
  • valamint egy kávézó is a projekt részét képezte.

 

Egy főépületet is kialakítottak, tetőterasszal

A fejlesztés része volt a Városliget közpark átalakítása is, itt 1500 négyzetméteres bekerített játszóparkot építettek, utcabútorokat helyeztek el, és parkolót hoztak létre a víztorony lábánál.

A beruházás során létesült továbbá egy 200 négyzetméteres dísztó vízeséssel, egy 142 négyzetméteres főépület tetőterasszal, valamint 50 kandelábert és 16 kamerát is telepítettek - olvasható a közleményben.

A polgármester kiemelte: több mint kétszáz négyzetméteren jött létre új zöldfelület, több mint százhúsz fát, ezen kívül cserjéket, virágokat is ültettek.

AktuálisTiszafüredTerület- és Településfejlesztési Operatív Programinnovációépítőipar