2024.04.20, Szombat
A rendőrök is segítenek a rászorulóknak

A rendőrök is segítenek a rászorulóknak

police.hu

2017.01.08. 08:15

A rendőrjárőrök, a körzeti megbízottak rendszeresen ellenőrzik a külterületeken élő idős, egyedülálló embereket és amennyiben azt tapasztalják, hogy segítségre van szükségük, azonnal megteszik a szükséges lépéseket.

Hirdetés

Az elkövetkező napok időjárás előrejelzése szerint a napi középhőmérséklet tartósan -5 °C körül alakul, az esti és hajnali órákban pedig akár a -20 °C-ig is süllyedhet.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy senki ne váljon a hideg időjárás áldozatává a megyében. Szolnokon a járőrök egy idős asszonynak segítettek, feldarabolták a tüzelésre szánt fát és bevitték a házba, a kályha mellé.

A rendőrség kéri, hogy figyeljenek idős, vagy nehéz körülmények között élő hozzátartozóikra, szomszédjaikra!

- Ha tudomásuk van olyan személyről, aki egyedül él és nincs fűtési lehetőség, kérjen segítséget, jelezze a rendőrség felé!

- A krízisidőszak alatt gyakrabban keressék meg – személyesen, vagy telefonon, egyedül élő hozzátartozóikat, hogy meggyőződhessenek róla, jól vannak!

- Közterületen magatehetetlenül ülő, vagy fekvő személyhez kérjenek segítséget! Hívják a mentőszolgálatot, a rendőrséget, vagy a polgárőrséget.

- Több esetben is életet mentett az éberség, az odafigyelés. Figyeljenek a szomszédok egymásra, ha esetleg huzamosabb ideig nem látják az önök mellett lakót, akkor csengessenek át! Ha fennáll a gyanú, hogy baj történt, értesítsék a hatóságokat!

- Ha hosszabb útra indulnak, mindig vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű folyadékot, illetve takarókat és tartalék, meleg holmit, felkészülve egy lehetséges elakadásra!

A rendőrségi szolgálati gépjárművekben is van meleg pokróc, hogy a járőrök azonnal segítséget tudjanak nyújtani a bajbajutottaknak.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyerendőrséghideg időjárássegítségnyújtás