2021.03.04, Csütörtök
Újabb lépés a biztonságos közúti infrastruktúra-hálózatért a Tisza-tónál
F. Kovács Sándor facebook

Újabb lépés a biztonságos közúti infrastruktúra-hálózatért a Tisza-tónál

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

2021.02.12. 14:25

Abádszalók külterületén, mintegy 1,5 kilométer hosszan újult meg a Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út a Magyar Falu Program finanszírozásában.

Hirdetés

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Abádszalók külterületi 1,45 kilométeres szakaszának felújítása. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL konzorcium közel bruttó 213 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást.

2020-ban Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű felújítási, javítási munka történt a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán. A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út a 38+250 – 39+700 kilométer szelvények közötti 1,45 kilométeres szakaszán a meglévő burkolat profilmarását végeztetette el. Ezután a pályaszerkezetre 7 centiméter vastagságban új kötőréteg és 4 centiméter vastagságban új kopóréteg került beépítésre. A szakemberek a felújított szakaszon – mart aszfalt felhasználásával – 1 méter széles stabilizált padkát építettek. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ táblákat is kicserélték. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában elkészült 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Abádszalók külterületi 1,45 kilométeres szakaszának felújítását, a kivitelező STRABEL konzorcium, a tervek szerint meghatározott 80 nap helyett, 35 naptári nap alatt végezte el.

A beruházásnak köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult szakasz – a 2019 októberében átadott 3,8 kilométer hosszúságú Tiszaroff belterületi, Pusztataskony és Abádszalók külterületi szakaszait érintően, továbbá a 9,3 kilométer hosszon felújított tiszaburai szakasz, valamint a 2021 februárjában átadott 0,8 kilométer hosszúságú Tiszaroff külterületi szakasz – minden közlekedő megelégedésére szolgál majd.

A térségben betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

AktuálisAbádszalók TiszafüredFegyvernekMagyar falu programTisza-tó