2022.09.25, Vasárnap

Tiszafüred

Önkénteseket minősítettek újra Tiszafüreden

2019.09.09

Aktuális

Az önkéntes mentőcsoportoknak rendszeres időközönként minősítő gyakorlaton kell bebizonyítaniuk, hogy egy káresemény során képesek szakszerű segítséget nyújtani a hivatásos állomány tagjainak. Egy ilyen nagyszabású gyakorlatra került sor Tiszafüreden, közel százharminc fő részvételével.

Tiszafüred idén is versenybe száll az Év Turisztikai Települése cím elnyeréséért

2019.08.06

Aktuális

A Szallas.hu által meghirdetett versenyen, az Év szállása eseménysorozat keretében nemcsak a szálláshelyeket, hanem a turizmussal kiemelkedően törődő városokat, településeket is díjazzák. 

Tiszafüredi iskola lett a LEO Szeretem a szakmám pályázat második helyezettje

2019.06.21

Aktuális

Azok a tanulók, akik a legeredetibb módon pályáztak, nagy értékű műhelykorszerűsítést, valamint exkluzív tanulmányi kirándulást nyertek, díjaikat pedig június 13-án vehették át ünnepélyes keretek között a LEO elnökségétől.

Tisza-tavi napokat tartanak Tiszafüreden

2019.05.02

Helyi hírek

A vásáron a hagyományos magyar ételek mellett különlegességeket is kóstolhatnak az érdeklődők.

Mintegy hatvan műhely nyitja ki kapuit a Népi Alkotóházak Hétvégéjén

2019.04.04

Aktuális

Április 5. és 7. között rendezik meg országszerte, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Martfűn, Törökszentmiklóson és Tiszafüreden, valamint több erdélyi, két vajdasági és egy szlovéniai helyszínen. 

Folytatódik a strandfejlesztési program

2019.02.15

Aktuális

A Tisza-tónál Abádszalók, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Poroszló, Tiszabábolna és Tiszafüred tóparti strandjai újulhatnak meg.

Disznótoros hétvége a Tisza-tónál

2019.01.15

Kitekintő

Január végén disznóvágást szervez a tiszafüredi Tisza Balneum Holtel, ahol a „pálinkás jó reggelt”-et követően a résztvevők kivehetik részüket a munkából, majd kolbásztöltő versenyen mérhetik össze tudásukat.

Szénhidrogén kutatásra nyert pályázatot Tiszafüred

2018.12.06

Öt szénhidrogénes területre köthetnek koncessziós szerződést az idei nyertes pályázók. Az O&GD Central Kft. három (Békéscsaba, Körösladány és Tiszafüred), míg a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. két területen (Dráva és Szegedi-medence délkelet) nyert jogosultságot szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére a 2018-as bányászati tenderen benyújtott pályázatuk alapján.

Több mint száz új munkahelyet teremt a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

2018.11.09

Csaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft. Tiszafüreden.

Korszerűbb épületben folytathatják az igazságszolgáltatást Tiszafüreden

2018.10.05

Aktuális

A tegnapi napon megtörtént a Tiszafüredi Járási Ügyészség új székházának átadása, melyen jelen volt Dr.Polt Péter legfőbb ügyész is. A fejlesztésnek köszönhetően elhárult minden eddigi, a munkavégzést nehezítő akadály, megszűnt a zsúfoltság, és immár komfortos, 21. századi építészeti irányelveknek is megfelelő, korszerű épületben folytatódhat az igazságszolgáltatás e fontos ágának tevékenysége a térségben.

Mintegy hárommilliárd forintból indulnak fejlesztések Tiszafüreden

2018.09.28

A beruházások egy része már megkezdődött.

50 kilométernyi utat újítanak fel az Észak-Alföldön

2018.08.16

A Ke-Víz, a Zemplénkő, az Euroaszfalt és a Strabag munkájával korszerűsödik a régió úthálózata.

Hatalmas fejlődésen megy keresztül Tiszafüred

2018.08.05

Aktuális

A folyamatban lévő beruházások összértéke mintegy 1,2 milliárd forint.

Elrajtolt a Tisza-tó körüli biciklis kört teljessé tevő útépítés

2018.07.20

A hiányzó 6,5 kilométeres szakaszon a Tisza és a Szomorka-patak felett is épül egy-egy híd a Hódút munkájnak köszönhetően.

Debrecen lesz az idén negyvenéves Tiszafüredi Halasnapok díszvendége

2018.06.25

A július 6. és 8. között zajló Tiszafüredi Halasnapok programjaiban karnevál, koncertek és főzőverseny is szerepel.

Mentési gyakorlat Tiszafüreden

2019.08.22

Aktuális

Fürdőzés közben elsodródott kisfiú és felborult kajakosok. Ezek mind csak megrendezett szituációk voltak a Tisza-tavon végrehajtott mentési gyakorlaton.

Tiszafüred nyitott a kutyások felé

2019.07.07

Helyi hírek

2018-ban egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő Tiszafüred városa: az ország keleti régiójában elsőként jelölt ki kutyabarát fürdőhelyet.

V. Rendőr Tisza-tavi Triatlon

2019.05.14

Aktuális

Tiszafüreden ötödik alkalommal rendezték meg a „Rendőr Tisza-tavi Triatlon” rendhagyó versenyt.

Május 1-4. között felpezsdül a Tisza-tó

2019.04.11

Aktuális

A TÓMÉK Tisza-tavi Napok könnyűzenei koncertekkel, kiállításokkal, kézműves vásárral, helyi termékekkel, isteni finom falatokkal, haszonállat bemutatóval, mezőgazdasági gépbemutatóval és sok-sok érdekes programmal vár mindenkit Tiszafüreden.

Újabb sportpálya létesült Tiszafüreden

2019.03.31

Aktuális

Új kültéri kézilabdapálya nyílt meg Tiszafüreden. A városban ez a harmadik új, vagy felújított sportlétesítmény az elmúlt időszakban.

Tiszafüred határában gyakorlatoznak a gripenek

2019.01.26

Aktuális

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis pilótái, a 2019. január 28-31. (hétfő-csütörtök) közötti időszakban, a kora esti órákban hajtanak végre repüléseket. A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően történik, a pilóták képzettségének fenntartása érdekében.

Korszerűsítettek három önkormányzati épületet Tiszafüreden

2019.01.11

Aktuális

A polgármesteri hivatal, a Kuthy Elek Egészségügyi Intézmény és a Kovács Pál Művelődési Központ is elavult volt már, az épületeknek kivételesen rossz energetikai jellemzőik voltak. 

Befejeződött a kormányhivatal épületenergetikai fejlesztése

2018.11.10

A projektben 5 települést érintett, Szolnok négy, Jászberény és Törökszentmiklós két, Tiszafüred, valamint Kunszentmárton egy-egy ingatlannal.

„Szakmák Világa” - pályaválasztási kiállítás

2018.10.16

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal október 16-17-én Szolnokon ismét pályaválasztási kiállítást rendez. A program célja, hogy a kérdéssel kapcsolatos információk és a munkaerő-piaci igények között minél nagyobb összhang alakuljon ki, mely elengedhetetlen feltétele a sikeres pályaválasztásnak, illetve munkába állásnak.

Korszerű motorvonatok bevezetésével fejleszt a MÁV Tiszafüreden

2018.10.01

A többek között Debrecen-Tiszafüred-Füzesabony vonalon járó légkondicionált vonatok komfortosabb utazást biztosítanak.

8 iskola kap napelemtelepet Karcag környékén

2018.09.16

Összesen 94 millió forintos projekt indul el.

Megújulnak az utak Tiszafüred belvárosában

2018.08.09

Hat utca kap új csatornát és burkolatot egy több mint 300 millió forintos beruházásban.

Ma kezdődik a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

2018.07.26

Opera- és táncelőadásokat, valamint kerékpározással és csónakos kirándulással egybekötött koncerteket is kínál több helyszínen a ma kezdődő Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál.

A halfogyasztást népszerűsítik a Tiszafüredi Halas Napokon

2018.07.06

A pénzügyminiszter kifejtette: egy-egy város vagy régió gasztrokulturális rendezvényének nagy szerepe van abban, hogy fontos gazdasági ágazatokra irányítja rá a figyelmet, a mostani tiszafüredi hétvége a halgazdálkodást és a turizmust állítja előtérbe.

Fejlesztések kezdődtek több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

2018.06.22

Fejlesztések zajlanak több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert forrásokból, a beruházások között iskolakorszerűsítés, valamint kerékpárút, piaccsarnok és egészségügyi centrum építése is szerepel.