2024.04.16, Kedd
Megújul Tiszafüred belvárosa
MTI/Czeglédi Zsolt

Megújul Tiszafüred belvárosa

mti

2019.09.22. 12:47

Tiszafüred méltán nevezhető a Tisza-tó fővárosának, dinamikus a fejlődés a városban.

Hirdetés

A nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze, a magyar gazdaság, Magyarország megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tiszafüreden, a 186 millió forintból épülő új piaccsarnok ünnepélyes alapkőletételén.
A városvezetés profizmusa és a lakosok szorgalma együtt számos fejlesztés nyomán látványossá és láthatóvá vált.
Példaként említette az út- és csatornahálózat fejlesztését, azt, hogy az ország legnagyobb kerékpároscentruma Tiszafüreden van, valamint az ivóvízminőséget javító programot.
Három fontos közintézmény energetikai korszerűsítése, fejlesztése történt meg; a Tisza-tó és Tiszafüred mára márkanév lett, a páratlan természeti szépség a legkedveltebb utazási központtá tette a várost és a Tisza-tavat - emelte ki.
Az ide látogatók számának növekedése új dimenziót nyithat a város fejlődésében, ezért is jó döntés a szabadstrand megújítása 400 millió forintból. Fontos az itt élők életminőségének javítása is a város vezetői számára, ezért is lényeges, hogy új piaccsarnok jön létre 186 millió forintból és megépül az új belváros - mondta Szijjártó Péter.

A fejlesztések nyomán Tiszafüred tovább erősödik, ami növeli a magyar gazdaság teljesítményét is, hiszen a turizmus stratégiai ágazat - közölte. Hozzátette: az elmúlt három évben töretlen volt a turizmus fejlődése Magyarországon.
Cél, hogy 2030-ra Magyarország Közép-Európa legvonzóbb turisztikai célpontja legyen - hangsúlyozta.

 

 

AktuálisTiszafüred