2024.04.19, Péntek
Korszerűbb épületben folytathatják az igazságszolgáltatást Tiszafüreden
Kovács Sándor facebook

Korszerűbb épületben folytathatják az igazságszolgáltatást Tiszafüreden

mti

2018.10.05. 18:23

A tegnapi napon megtörtént a Tiszafüredi Járási Ügyészség új székházának átadása, melyen jelen volt Dr.Polt Péter legfőbb ügyész is. A fejlesztésnek köszönhetően elhárult minden eddigi, a munkavégzést nehezítő akadály, megszűnt a zsúfoltság, és immár komfortos, 21. századi építészeti irányelveknek is megfelelő, korszerű épületben folytatódhat az igazságszolgáltatás e fontos ágának tevékenysége a térségben.

Hirdetés

Magyarország ügyészsége 2017-ben nemcsak megtartotta, de tovább emelte a korábbi színvonalat - hangoztatta Polt Péter csütörtökön a Tiszafüredi Járási Ügyészség új székházának átadásán. A székház avatása beleillik a 2000-ben indult folyamatba. Az infrastrukturális helyzetet felmérve akkor döntötték el, hogy Magyarországon nem csupán a jogi környezetet kell átalakítani és a személyi feltételeket megteremteni, hanem korszerű tárgyi körülményeket kell létrehozni - közölte.
Ez stratégiai döntés volt - idézte fel, hozzátéve, arról is határoztak, hogy az igazságszolgáltatást - ide értve az ügyészséget is - nem szabad távolabb vinni a lakosságtól, hanem a kisebb településeken is, mindenütt, ahol bíróság működik, meg kell tartani, meg kell erősíteni az ügyészi szerveket. Ennek egyik fontos állomása az új ügyészségi székház átadása Tiszafüreden.
Polt Péter az eredmények között említette, hogy az elmúlt időszakban a magyar ügyészség infrastruktúrájában hihetetlen fejlődés történt: az épületek jelentős része megújult, az egyéb infrastrukturális feltételeket a 21. század szintjére emelték.
A megújulást jelzi, hogy a vádereményesség már 98 százalék fölött van, s mindezek azt mutatják, hogy az ügyészség szakmai színvonala megfelel azoknak az elvárásoknak, amelyeket a társadalom és az ügyészség vezetése is támaszt az ügyészségen dolgozókkal szemben.
Az idei év különösen jelentős a magyar ügyészség életében. Július 1-jén lépett hatályba az új büntetőeljárási törvény, amely új feladatokat és nagyobb felelősséget ró az ügyészi szervezetre.
Az elektronikus ügyintézésre való áttérés zökkenőmentesen zajlott. Annak haszonélvezője az egész magyar társadalom lesz.

Varga Árpád Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész elmondta, hogy az új épületben az ügyészi munka komfortos, a modern építészeti irányelveknek is megfelelő, korszerű irodaházban folytatódhat. Korábban a négy ügyészt, három ügyviteli és egy fizikai alkalmazottat foglalkoztató tiszafüredi járási ügyészség az 1940-ben átadott bírósági épület földszintjén, összesen 86 négyzetméteren, mindössze három irodában működött, a nyomasztó zsúfoltság megnehezítette a munkavégzést.

Oczella Pál tiszafüredi járási vezetőügyész azt mondta, hogy a jövőben is az elvárt magas színvonalon dolgoznak tovább, jó gazdái lesznek az új épületnek.


A kétszintes székházban 293 négyzetméteren tágas irodákat, irattárat, egyéb funkcionális és kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. Az irodaház, amelyet szolnoki építészek terveztek, tizenhárom hónap alatt épült fel. A beruházás 164 millió forintba került, az építkezés teljes költségét az ügyészség állta.

AktuálisTiszafüredTiszafüredi Járási Ügyészség