2019.04.19, Péntek

Hirdetés

Több mint száz új munkahelyet teremt a Li Cheng Kft. Tiszafüreden
napi.hu

Több mint száz új munkahelyet teremt a Li Cheng Kft. Tiszafüreden

mti

2018.11.09. 17:20 - Lengyelné Nagy Ildikó

Csaknem 5 millió eurós (1,6 milliárd forint) zöldmezős beruházással élelmiszer-feldolgozó üzemet hoz létre és ezzel több mint száz új munkahelyet teremt a gödöllői székhelyű, kínai állampolgárok és jogi személy tulajdonában álló Li Cheng Kft. Tiszafüreden.

Hirdetés

Az építkezés várhatóan 2019 tavaszán kezdődik, és 2020 második félévében indulhat meg a termelés. A 4 ezer négyzetméteres üzem építéséhez az önkormányzat kedvezményes áron biztosít 1,6 hektáros telket az egyik bevásárlóközpont mögötti területen. Az üzem mellett kisebb kiszolgáló létesítményt is kialakítanak majd.

Az új tiszafüredi üzem lesz a befektető legnagyobb magyarországi fióktelephelye, ahol mélyhűtött félkész termékeket fognak előállítani az Európai Unió tagállamai számára.
A beruházásnak köszönhetően az iparűzési adóbevétel jelentős növekedésére számítanak.

 

A Li Cheng Kft. többségében szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztat majd dolgozókat és körülbelül húsz szakemberre, élelmiszermérnökökre, szakmunkásokra is szüksége lesz.

Tiszafüreden - a szeptemberi adatok szerint - 332 álláskereső volt, ami 4,16 százalékos munkanélküliségi mutató.

A Li Cheng Kft. több mint tíz éve működik Magyarországon, a gödöllői székhelyén termelés is folyik, fióktelephelye van még Tiszanánán. A cég már most is majdnem kétszáz embert foglalkoztat, árbevétele meghaladja a kétmilliárd forintot.
    

AktuálisTiszafüredélelmiszer-feldolgozó üzem