2024.04.18, Csütörtök
Az év rendőre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Az év rendőre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

police.hu

2019.10.08. 15:00

Szitár Ferenc rendőr ezredes vette át az Év Rendőre elismerést a szolnoki Aba-Novák Agóra kulturális Központban megrendezett XV. Területi Príma Gálán.

Hirdetés

Idén a szolnoki Aba-Novák Agóra kulturális Központ adott otthont a XV. Területi Príma Gálának 2019. szeptember 16-án, amelyen átadták az elismeréseket. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöksége Szitár Ferenc rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsost a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti megyei rendőr-főkapitány-helyettesét részesítette az Év Rendőre díjban.

 

Szitár Ferenc rendőr ezredes 1991-ben lépett be a rendőrség kötelekébe, és a rendőrtiszt-helyettes képző iskola elvégzését követően tanulmányait a Rendőrtiszti Főiskolán folytatta. Pályafutását 1995-ben a Kecskeméti Rendőrkapitányságon kezdte, ahol gazdaságvédelmi főnyomozó, majd alosztályvezető lett. Tudását és vezetői képességeit, mint vagyonvédelmi, majd nyomozó alosztályvezetőként is kamatoztatta. A Lajosmizsei Rendőrőrs őrsparancsnok helyettesi feladatait 2002-től 2007-ig látta el, majd egy-egy évet közrendvédelmi osztályvezetői beosztásban dolgozott a Dunaújvárosi, illetve a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságokon.

A megszerzett tudással és vezetői tapasztalatokkal felvértezve Bács-Kiskun megyéből 2010-ben érkezett megyénkbe, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományát erősítse. Egy éven keresztül irányította a „Tisza" Bevetési Osztály munkáját, majd a Karcagi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője lett. Ugyancsak kapitányságvezetőként vezette 2012-től három éven keresztül a Kisteleki Rendőrkapitányságot, majd ismét visszatért a megyébe. 2015. november 1-jétől a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese lett.

A rendészeti szolgálati ág első számú megyei vezetője és szakirányítójaként teljes körű elkötelezettséggel és következetes elvárásokkal végzi irányítói munkáját. Minden körülmények között a törvényes, jogszerű, szakszerű rendőri intézkedések végrehajtását követeli meg a beosztott parancsnokoktól, munkatársaktól. Vezetői, koordináló szerepe kiemelkedő, szakmai felkészültsége kitűnő.

Az általa közvetlenül irányított igazgatóságot nagy szaktudással, széleskörű tapasztalatokkal eredményesen vezeti. Munkájában kitartó, elvszerű. A vezetőkkel és az állománnyal munkakapcsolata kiváló. Példamutató és eredményes munkájáért 2015. április 24-én Szent György Érdemjel kitüntetésben, majd 2019. április 26-án Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti és Közbiztonsági elismerésben részesült.

Feleségével boldog házasságban egy fiú és egy leánygyermeket nevelnek. Szabadidejében is elkötelezett rendőrtisztként él és képviseli a szervezetet.

Elhivatottsága, felkészültsége, munkássága példaként állítható az állomány elé, így a szakma egyöntetű véleménye alapján is méltán vált jogosulttá e megtisztelő díj elnyerésére.

AktuálisAz év rendőreJász-Nagykun-Szolnok megye