2024.03.29, Péntek

Befejeződött a kormányhivatal épületenergetikai fejlesztése

kormanyhivatal.hu

2018.11.10. 10:13

A projektben 5 települést érintett, Szolnok négy, Jászberény és Törökszentmiklós két, Tiszafüred, valamint Kunszentmárton egy-egy ingatlannal.

Hirdetés

 

A 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban 1100 milliárd forintot biztosít a KEHOP, azaz a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program a különböző fejlesztésekre. Ebből a keretből 20 milliárd forintot fordíthatnak a kormányhivatalok összesen 237 épület energiahatékonyságát szolgáló felújítására. A pályázat keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a 1,2 milliárd forintos európai uniós támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhetett el fejlesztést. A projektzáró rendezvényen részt vett Nagy Zoltán európai uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár is.

A rendezvényen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a közigazgatás fejlesztése felelősséget és szolgálatot is jelent egyben. A szolgáltatói kultúra meghonosításának folyamata a magyar közigazgatásban magában foglalja a folyamatos fejlesztés igényét is, hiszen a gazdasági-társadalmi változásokra, újabb ügyféli igényekre reagálni kell.

Dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott elmondta: Az állampolgárok joggal várják el, hogy az állam olyan szolgáltatást nyújtson számukra, amellyel elégedettek. Ezt az igényt egy hatékony, erős és szolgáltató közigazgatás nyújtani tudja, amelyhez a magyar állampolgárok és a vállalkozások is bizalommal fordulhatnak. A 21. századi modern társadalom újabb válaszokra készteti a megújult közigazgatást, melyben nagy hangsúlyt kap a további egyszerűsítés és az e-közigazgatás kiszélesítése.

Nagy Zoltán helyettes államtitkár azt emelte ki, hogy az állam a területi közigazgatáson keresztül jut el állampolgárihoz és azon keresztül az emberek véleménye a döntéshozókhoz. A kormány tervei szerint tovább folytatódik ennek a hatalmas rendszernek a fejlesztése, melynek célja a társadalmi elégedettség növelése. Az állam segítőkezet kíván nyújtani polgárainak, hogy az elvárásoknak megfelelően még egyszerűbben és gyorsabban tudják intézni ügyeiket.

 

A projektzárón Csikós Sándor főosztályvezető-helyettes foglalta össze az 1,2 milliárd forintos fejlesztés ismérveit. 

A pályázatban szereplő 10 épület esetében teljes homlokzati hőszigetelés, nemes vakolat készítése, háromrétegű hőszigetelő homlokzati nyílászárócsere történt. Emellett felújították a padlásfödémeket, elvégezték tetőterek hőszigetelését, az épületek fűtéskorszerűsítését és az elektromos hálózat rekonstrukcióját, amelynek keretében a projektben szereplő épületekre közel nyolcszáz napelemet helyeztek el. A beruházás a környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését segíti elő, amellyel a környezettudatos épületüzemeltetés kialakítható és az épületek, ezáltal a kormányhivatal üzemeltetési költségei jelentősen csökkenthetők.

AktuálisSzolnokTiszafüredKunszentmártonenergetikai korszerűsítésJászberényTörökszentmiklósJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal