2024.02.24, Szombat

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Karácsonyi csomagokat vittek minden járásba

2022.12.28

Helyi hírek

Több tucatnyi ajándékcsomag érkezett Jász-Nagykun-Szolnok megye családjaihoz a kormányhivatal jóvoltából. Az elmúlt hetekben összegyűlt gyermekjátékokat és élelmiszert a járási hivatalok vezetői vitték el rászoruló családokhoz.

A felelős állattartásra hívták fel a figyelmet a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolában

2022.10.22

Helyi hírek

Rendhagyó előadást tartott diákoknak a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere és a kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese pedig egy terápiás négylábú segítségével azt mutatta be a gyerekeknek, hogy miként gondolkodik és viselkedik egy jó gazdi.

Sorra újulnak meg a műemléki épületek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.16

Helyi hírek

Páratlan régészeti leletekkel és számtalan műemléki értékkel találkoznak munkájuk során a kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának örökségvédelemmel foglalkozó szakemberei. Feladatvégzésük során elsődleges céljuk kulturális örökségünk megóvása.

Rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze a Tisza mentén a jubileumi PET Kupa résztvevői

2022.08.12

Helyi hírek

Egy hét alatt 14 tonna hulladéktól mentesítették a szőke folyó ártereit. A munkába a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának munkatársa is bekapcsolódott.

Az ápolókat és a mentőket köszöntötték Szolnokon

2022.05.17

Helyi hírek

Az ápolói és mentői pályán dolgozók több évtizedes munkáját köszönték meg a megyeszékhely ünnepi eseményein. Elismerő oklevélben részesült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is.

Környezetvédelemről és a Magyar Államkincstár feladatairól tanácskoztak a tisztviselők

2021.10.29

Aktuális

Az államkincstár múltjáról, jelenéről és jövőjéről tartott előadást a szervezet elnökhelyettese a megyei államigazgatás vezetőinek. Kiderült az is: sikeres a Tisztítsuk meg Magyarországot! program.

Már Szolnokon megyében is lehet jelentkezni önkéntes katonának

2021.07.30

Aktuális

Önkéntes Katonai Szolgálat – ez a legújabb katonai szolgálati forma, amelyre a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség várja a fiatalok jelentkezését. A résztvevők katonai kiképzésben részesülnek, amelyért fizetést is kapnak.

Folytatódott a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos program Szolnokon

2021.06.14

Aktuális

Több tucatnyian jelentkeztek a legújabb turnusra.

Véradás lesz szerdán Szolnokon

2021.03.22

Aktuális

Véradásra hívnak a szolnoki civilek, amelyre a héten szerdán lesz lehetőség a Terület Vérellátó Szolgálat telepén.

Épül a tiszaföldvári kormányablak

2021.01.16

Aktuális

Az alapozási munkálatokkal kezdetét vette a kormányhivatal új kormányablakának kivitelezése.

A dualizmus egyik legjelentősebb tisztviselőjére emlékezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2020.12.11

Aktuális

December 10-én született az alispán, aki több mint húsz évig meghatározó alakja volt Jász-Nagykun-Szolnok vármegye közigazgatásának.

Szolnokon készülnek fel határvédelemre az önkéntes katonák

2020.07.21

Aktuális

A jászkunsági megyeszékhely egyik alakulatánál készítik fel azokat az önkéntes katonákat, akik vállalták, hogy a déli határon teljesítenek szolgálatot. A most zajló kiképzést a megyei kormánymegbízott is meglátogatta.

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzések kezdődnek

2020.07.07

Aktuális

A nyári főszezon beköszöntével fokozottan vizsgálja a kereskedelmi és szolgáltatási területet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. Fogyasztóvédelmi ellenőrzésre számíthatnak többek között a rendezvényeken árusító büfék és a taxisok is.

Halőri tanfolyamot szervez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2020.01.20

Aktuális

A képzés 2020. február 7-én indul, majd később vizsgázni is tudnak a résztvevők.

Munkába lépést segítő képzések indulnak Szolnokon

2019.10.07

Aktuális

A kereskedelemtől egészen a szociális területig terjedő oktatási lehetőségekre – létszámtól függően – várhatóan még ősszel jelentkezni lehet.

Családügyi konferenciát tartottak Szolnokon

2022.12.22

Helyi hírek

Hazánk családpolitikája, a gyermekvállalás alakulása, valamint az egyes családtámogatási ellátások népszerűsége volt a témája a Megyei Családügyi Konferenciának, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezett.

Jász-Nagykun-Szolnok megye díszpolgára lett Varga Mihály pénzügyminiszter

2022.08.19

Helyi hírek

Államalapító Szent István királyunk ünnepéhez kapcsolódva tartott megemlékezést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. Az eseményen számos kitüntető cím került átadásra: a megye díszpolgára díjat Varga Mihály pénzügyminiszternek ítélték.

Sikeres a denevérvédelmi program Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.14

Helyi hírek

Kevésbé ismert tény, hogy milyen rendkívül hasznosak a denevérek. Az apró bőregerek tápláléka főképp csípőszúnyogokból áll, ezért a szúnyogok elleni biológiai védekezés egyik kulcsszereplői. A kormányhivatal denevérvédelmi programja évről-évre egyre több búvóhelyet biztosít ezeknek a védett állatoknak.

Jegyzői szakmai napot tartott a szolnoki kormányhivatal

2022.06.01

Helyi hírek

Szakmai napra hívta a települések jegyzőit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A törvényességi felügyelet, a fogyasztóvédelem, a hulladékgazdálkodás, valamint az élelmiszerbiztonság aktuális kérdéseiről is szó esett a nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen.

Április 12-én szakmai napra várják a Jász-Nagykun-Szolnok megyei földmérőket

2022.04.11

Helyi hírek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya és az Állami Főépítészi Iroda szakmai napot tart a megyében telekalakítási feladatot ellátó földmérők részére. 2022. április 12-én, kedden 10.00 órától a kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Egészségbiztosítási Főosztály épületének földszinti előadótermében, Szolnokon, a Kossuth tér 5/A szám alatt várják az érdeklődőket.

Sikeres állásbörzét tartott Jászberényben a kormányhivatal

2021.09.14

Aktuális

Huszonhat munkáltató ezernél is több álláshellyel várta az érdeklődőket kedden Jászberényben a kormányhivatal által szervezett Jászsági állásbörzén.

Védett madarak költenek a Hortobágy-Berettyó mezőtúri szakaszán

2021.06.29

Aktuális

A döntés a folyó városi szakaszát érinti, ahol a következő másfél hónapban csak természetvédelmi engedéllyel tartható sport- és tömegrendezvény.

Több mint tizenegyezer oltóanyag jött két nap alatt a Jászkunságba

2021.03.24

Aktuális

A keleti szállítmányoknak köszönhetően továbbra is ütemezetten érkezik a térségbe koronavírus elleni oltóanyag, közben folytatódik az oltások beadása a kórházi oltópontokon.

Tizenegyezer adag új vakcina érkezett Jász-Nagykun-Szolnok megyébe

2021.02.24

Aktuális

Szolnokra is befutott a kínai Sinopharm oltóanyaga, ezzel minden hazánkban rendelkezésre álló vakcina használatba kerül Jász-Nagykun-Szolnok megyében is. Az új vakcinát a napokban fel is használják.

A téli szezon kelendő árucikkeit vizsgálta a kormányhivatal

2021.01.11

Aktuális

Húsokat, halalkat, húskészítményeket és édességeket ellenőrzött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az előző év végén, néhány esetben szabálytalanságot is feltártak.

Ózongenerátort kapott a szolnoki Vérellátó

2020.11.13

Aktuális

Ózongenerátort adományozott a szolnoki vérellátó szolgálatnak az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató (NHSZ) Szolnok Kft. és a megyei kormányhivatal, utóbbi munkatársainak szolnoki véradó napján.

Új parancsnok a szolnoki kiképző központ élén

2020.07.20

Aktuális

Átvette a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ (MH BTKK) csapatzászlaját az alakulat következő vezetője. Az új parancsnok eddig a szintén szolnoki 86. Helikopter Bázis törzsfőnöki beosztásában szolgált, idén júliustól vezeti az MH BTKK-t.

Fokozott óvatosság szükséges az utakon

2020.01.21

Aktuális

Az utak sokfelé csúszósak, és a látási viszonyok sem tökéletesek Jász-Nagykun-Szolnok megyében, így a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel ajánlott vezetni, és csak megfelelően előkészített járművel érdemes elindulni.

Idén is lesz karácsonyi jótékonysági vásár

2019.11.18

Aktuális

December 4-én fél tízkor nyitja meg kapuit a Megyeháza Díszterme és Márványterme a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idei jótékonysági akcióján. A vásár délután fél ötig tart, délelőtt negyed tizenegykor a Légierő Zenekar Szolnok ad koncertet – hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Kisújszállásra érkezett a Tudatos Fürdőzés kampány

2019.08.08

Aktuális

Jászapáti és Túrkeve után ezúttal a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben mutatták be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai a Tudatos Fürdőzés kampányban részt vevő gyerekeknek a helyes strand- és medencehasználatot.