2021.01.19, Kedd

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

A dualizmus egyik legjelentősebb tisztviselőjére emlékezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2020.12.11

Aktuális

December 10-én született az alispán, aki több mint húsz évig meghatározó alakja volt Jász-Nagykun-Szolnok vármegye közigazgatásának.

Szolnokon készülnek fel határvédelemre az önkéntes katonák

2020.07.21

Aktuális

A jászkunsági megyeszékhely egyik alakulatánál készítik fel azokat az önkéntes katonákat, akik vállalták, hogy a déli határon teljesítenek szolgálatot. A most zajló kiképzést a megyei kormánymegbízott is meglátogatta.

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzések kezdődnek

2020.07.07

Aktuális

A nyári főszezon beköszöntével fokozottan vizsgálja a kereskedelmi és szolgáltatási területet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. Fogyasztóvédelmi ellenőrzésre számíthatnak többek között a rendezvényeken árusító büfék és a taxisok is.

Halőri tanfolyamot szervez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2020.01.20

Aktuális

A képzés 2020. február 7-én indul, majd később vizsgázni is tudnak a résztvevők.

Munkába lépést segítő képzések indulnak Szolnokon

2019.10.07

Aktuális

A kereskedelemtől egészen a szociális területig terjedő oktatási lehetőségekre – létszámtól függően – várhatóan még ősszel jelentkezni lehet.

Szolnok megye is támogatja a fiatalok munkavállalását

2019.06.20

Aktuális

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az idei évben is elindítja képzéseit, amelyek keretében több mint ötven szakirányú képzés közül választhatnak a fiatalok.

Befejeződött a kormányhivatal épületenergetikai fejlesztése

2018.11.10

A projektben 5 települést érintett, Szolnok négy, Jászberény és Törökszentmiklós két, Tiszafüred, valamint Kunszentmárton egy-egy ingatlannal.

Több száz ajánlat és résztvevő a képzési és állásbörzén

2018.10.14

Aktuális

A rendezvény célja, hogy a munkaerőpiac szereplőinek fórumot biztosítson, lehetőséget adjon a munkát keresőknek és a munkát kínálóknak, hogy közvetlenül, személyesen is találkozhassanak.

Tájékoztatás a „Nyári diákmunka 2018.” központi munkaerő-piaci programról

2018.06.06

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalnak a program lebonyolítására 115 millió forint áll rendelkezésére, mely összeg felhasználásával legalább 1.100 diák nyári foglalkoztatását kívánja elősegíteni.

Családok egészségéért Szolnokon

2018.04.03

„Családjaink egészségéért!” mottóval, tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Szolnoki Iskolai Védőnők Egyesületének szervezésében a Korosztályos Egészségnevelési Verseny városi döntőjét.

Közös szakmai napot tartott a Levéltár és a Kormányhivatal

2018.03.09

Önkormányzati jegyzők, irattárosok számára tartott közös szakmai napot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár és a Kormányhivatal a megyeháza dísztermében.

Kötődés - az éltető erő

2018.03.02

Az Európai Regionális Szervezet a Családok éve program keretében Kötődés - az éltető erő címmel konferenciát tartott Szolnokon.

A megye legnagyobb kormányablaka nyílik Szolnokon

2018.02.05

A tervek szerint február 27-én adják át a Szolnoki Járási Hivatal új épületét, amelyben a szervezet több osztálya közel 170 munkatárssal, és a megye legnagyobb kormányablaka 14 munkaállomással fog működni.

Emelkednek a betegszámok Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018.01.18

A megyében ezidáig nem került kimutatásra Influenza vírus. Közösségi halmozódásról nem érkezett bejelentés.

Jól halad a szolnoki járási hivatal leendő épületének felújítása

2017.12.20

A szolnoki Ady Endre úton lévő egykori főiskola épületében jelentős mértékű átépítés zajlik. A munkálatok befejeztével ide költözik majd a járási hivatal 180 munkatársa és itt nyílik meg a megye legnagyobb kormányablaka is.

Ózongenerátort kapott a szolnoki Vérellátó

2020.11.13

Aktuális

Ózongenerátort adományozott a szolnoki vérellátó szolgálatnak az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató (NHSZ) Szolnok Kft. és a megyei kormányhivatal, utóbbi munkatársainak szolnoki véradó napján.

Új parancsnok a szolnoki kiképző központ élén

2020.07.20

Aktuális

Átvette a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ (MH BTKK) csapatzászlaját az alakulat következő vezetője. Az új parancsnok eddig a szintén szolnoki 86. Helikopter Bázis törzsfőnöki beosztásában szolgált, idén júliustól vezeti az MH BTKK-t.

Fokozott óvatosság szükséges az utakon

2020.01.21

Aktuális

Az utak sokfelé csúszósak, és a látási viszonyok sem tökéletesek Jász-Nagykun-Szolnok megyében, így a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel ajánlott vezetni, és csak megfelelően előkészített járművel érdemes elindulni.

Idén is lesz karácsonyi jótékonysági vásár

2019.11.18

Aktuális

December 4-én fél tízkor nyitja meg kapuit a Megyeháza Díszterme és Márványterme a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idei jótékonysági akcióján. A vásár délután fél ötig tart, délelőtt negyed tizenegykor a Légierő Zenekar Szolnok ad koncertet – hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Kisújszállásra érkezett a Tudatos Fürdőzés kampány

2019.08.08

Aktuális

Jászapáti és Túrkeve után ezúttal a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben mutatták be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai a Tudatos Fürdőzés kampányban részt vevő gyerekeknek a helyes strand- és medencehasználatot.

Halőri tanfolyamot és vizsgát szervez a Kormányhivatal

2019.03.09

Aktuális

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal halőri és társadalmi halőri tanfolyamot szervez 2019. március 29-re. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgára bocsátásnak. A vizsga időpontja – a jelentkezők létszámától függően – várhatóan 2019. április 12.

„Szakmák Világa” - pályaválasztási kiállítás

2018.10.16

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal október 16-17-én Szolnokon ismét pályaválasztási kiállítást rendez. A program célja, hogy a kérdéssel kapcsolatos információk és a munkaerő-piaci igények között minél nagyobb összhang alakuljon ki, mely elengedhetetlen feltétele a sikeres pályaválasztásnak, illetve munkába állásnak.

Átvették kinevezésüket a kormánymegbízottak

2018.07.02

A 20 kormánymegbízotti poszton csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében van változás, hiszen Dr. Kállai Máriát országgyűlési képviselővé választották. Orbán Viktor miniszterelnök úr dr. Berkó Attilát, a hivatal főigazgatóját bízta meg a Kormányhivatal vezetésével.

Gazdálkodj okosan - a hulladékkal! címmel zöldkonferenciának adott otthont a szolnoki Megyeháza

2018.04.06

A konferenciára mintegy száz pedagógust hívtak meg Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Ők azok ugyanis, akik segítségével könnyebben megszólítható a következő nemzedék, a Zöldkonferencia valódi célközönsége.

Jelentősen nem változott Szolnok megyében az influenza-helyzet

2018.03.14

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az előző héthez képest nem változott az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz forduló betegek száma, de a megbetegedések aránya továbbra is meghaladja a járványküszöböt.

Wysocki tábornok és a lengyel légió hőseinek emlékére

2018.03.06

Ismét lengyel, cseh és osztrák hagyományőrzők vendégeskedtek Szolnokon, ahol idén 22. alkalommal idézték fel az 1849. március 5-i szolnoki csatát.

Középpontban az egészség

2018.02.13

Aktuális

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Büntetés-végrehajtási Intézet az egészségfejlesztés és az egészségmegőrzés jegyében együttműködési megállapodást kötött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatallal.

Átadták a felújított egészségházat Szelevényen

2018.01.26

A megújult épületben az egészségügyi alapellátást korszerű körülmények között és az önkormányzat számra is gazdaságos módon tudják biztosítani a helybeliek számára.

Február 15-ig lehet jelentkezni a 2018. május-júniusi érettségi vizsgákra

2018.01.08

Azok számára, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal már nem rendelkeznek, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal működtet érettségi vizsgabizottságot és szervez vizsgát.

Szolnok a néptánc egyik hazai fellegvára évtizedek óta

2017.11.30

10. alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen az Itt-Honi Népzenei- és Néptánctalálkozót.