2024.04.26, Péntek
Április 12-én szakmai napra várják a Jász-Nagykun-Szolnok megyei földmérőket
Illusztráció, pexels.com

Április 12-én szakmai napra várják a Jász-Nagykun-Szolnok megyei földmérőket

JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet

2022.04.11. 09:14

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya és az Állami Főépítészi Iroda szakmai napot tart a megyében telekalakítási feladatot ellátó földmérők részére. 2022. április 12-én, kedden 10.00 órától a kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Egészségbiztosítási Főosztály épületének földszinti előadótermében, Szolnokon, a Kossuth tér 5/A szám alatt várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Egy tavaly év végi jogszabályváltozást követően a telekalakítási engedélyezési eljárásokban a helyi építési előírásoknak való megfelelés vizsgálata a jegyzőktől a kormányhivatalhoz, ezen belül az Állami Főépítészi Irodához került. A szakkérdés vizsgálata kibővült, a fentieken túl kiterjed az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvényben foglaltaknak, a településrendezési követelményeknek, valamint a telekalakításról szóló miniszteri rendelet előírásainak való megfelelésre is.

A szakmai napon az elmúlt negyedév tapasztalatait összegzik.

A jogszabályi előírásokról, a telekalakítási helyszínrajz tartalmi követelményeiről, és a helyi építési szabályzat előírásairól is hallhatnak az érdeklődők, illetve a telekalakítási eljárásoknál tapasztalt problémákat is bemutatják.

A program zárásaként konzultációt tartanak, ahol a szakmai nap során felmerült kérdésekre kaphatnak választ a program résztvevői.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalszakmai nap