2024.04.20, Szombat
Családügyi konferenciát tartottak Szolnokon
Képek: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Családügyi konferenciát tartottak Szolnokon

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2022.12.22. 10:00

Hazánk családpolitikája, a gyermekvállalás alakulása, valamint az egyes családtámogatási ellátások népszerűsége volt a témája a Megyei Családügyi Konferenciának, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezett.

Hirdetés

A szolnoki Megyeháza dísztermében dr. Berkó Attila főispán köszöntötte a konferencia résztvevőit. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője a családok szerepére, a családtámogatások jelentőségére hívta fel a figyelmet - olvasható a 

A Kopp Mária Intézet kutatási eredményeiről az intézet elnöke tartott előadást. Fűrész Tünde számadatok és diagramok segítségével ismertette többek között a gyermekvállalás, a többgenerációs családok, illetve a hazánkból el-, illetve visszavándorlók számának alakulását.

 

 

2010 óta Magyarországon nőtt a gyermekvállalási- és a házasságkötési kedv, az abortuszok száma pedig jelentősen csökkent – hangzott el Fűrész Tünde előadásán. A KINCS elnöke hangsúlyozta: több olyan intézkedés született az elmúlt években hazánkban, amely azt a törekvést segíti, hogy minden vágyott gyermek szülessen meg.

 

 

A családtámogatási ellátások megyei számadatait dr. Feketéné dr. Vadász Dórától hallhatták a konferencia résztvevői. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Rehabilitációs Főosztályának vezetője a családtámogatás részeként értelmezhető lakás-, illetve egyéb támogatási formák, mint például a babaváró támogatás, nagycsaládosokat megillető földgáz árkedvezmény és a négy- vagy többgyermekes anyák SZJA mentesség jelentőségéről is beszélt.

A rendezvényen emellett az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság családbarát intézkedéseit, valamint az Autistákért Szolnokon Civil Társaság családokra irányuló munkáját is megismerhették a meghívott vendégek. A konferencia szekcióbeszélgetésekkel, kötetlen szakmai konzultációval zárult.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalCsaládügyi Konferencia