2024.04.26, Péntek
Kisújszállásra érkezett a Tudatos Fürdőzés kampány

Kisújszállásra érkezett a Tudatos Fürdőzés kampány

kormanyhivatal.hu

2019.08.08. 13:46

Jászapáti és Túrkeve után ezúttal a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben mutatták be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai a Tudatos Fürdőzés kampányban részt vevő gyerekeknek a helyes strand- és medencehasználatot.

Hirdetés

Az Alföld egyedülálló kincsei a fürdők, amelyek értékét növeli, hogy a pihenni, gyógyulni, sportolni és szórakozni vágyók egyaránt megtalálják számításaikat – mondta a sajtótájékoztatón Hodos Julianna. A karcagi hivatalvezető szerint ahhoz, hogy a látogatók rendszeresen visszatérjenek, hozzátartozik a megfelelő létesítményhasználat.

 

 

Magyarországon nagy hagyománya van a fürdőzésnek, kultúránkhoz hozzátartozik a fürdőkultúra is – szögezte le dr. Kovács Tibor, alpolgármester. Mint fogalmazott, Magyarország a világ vezető termálvízkészlettel rendelkező országainak egyike, amit ki kell használni.

Zámbori Péter, a strandfürdő ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, fontos a megfelelő viselkedés nemzedékek közötti átadása. A fürdőkomplexumról szólva elmondta: a kisújszállási strand bármilyen kikapcsolódási formára lehetőséget kínál.

Nagyné László Erzsébet, a Kátai Gábor Kórház főigazgatója szerint az egészségmegőrzés szerves része a helyes fürdőhasználat.

Dr. Beke Gabriella, a Kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezetője a kampány jelentőségére hívta fel a figyelmet.

 

 

Az eseményen a gyerekek Orosz Zsigmond fürdővezetővel járták körbe a strandot, aki elmagyarázta nekik a medencék működését. Ezután játékos formában tanulhatták meg a helyes fürdőzési szokásokat a kormányhivatal népegészségügyi szakembereinek vezetésével. A programban ezúttal is szerepelt interaktív bemutató, totó, és ügyességi feladatok.

AktuálisKisújszállásJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalKumánia Gyógy- és Strandfürdő