2024.04.18, Csütörtök
Ózongenerátort kapott a szolnoki Vérellátó
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal facebook

Ózongenerátort kapott a szolnoki Vérellátó

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2020.11.13. 13:25

Ózongenerátort adományozott a szolnoki vérellátó szolgálatnak az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató (NHSZ) Szolnok Kft. és a megyei kormányhivatal, utóbbi munkatársainak szolnoki véradó napján.

Hirdetés

Fél óra alatt harminc négyzetméternyi terület teljes fertőtlenítése – erre képes az az ózongenerátor, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az NHSZ Szolnok Kft. támogatásával ajándékozott a Szolnoki Területi Vérellátónak.

A koronavírus-járvány miatt kiemelten fontos, hogy a vérellátó szolgálat munkáját semmilyen akadály ne nehezítse, abban fennakadás ne alakuljon ki, ezt szeretnénk segíteni a felajánlással – mondta az eseményen a megyei kormánymegbízott. Berkó Attila hozzátette: a berendezéssel a szolgálat helyiségei és gépjárművei is megtisztíthatóak az esetleges fertőzésektől.

– Különösen fontos most, járványidőszakban, hogy minél többen adjunk vért, hiszen ilyenkor még nagyobb szükség van rá. Évente megrendezzük kormányhivatalunkban a véradó napot, idén száz munkatársunk csatlakozott a felhíváshoz, amelyet ezúttal Szolnok mellett Jászberényben, Karcagon és Kunszentmártonban is megszerveztünk – közölte a kormánymegbízott.

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalÓzongenerátor