2024.04.26, Péntek
A felelős állattartásra hívták fel a figyelmet a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolában
Kép: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

A felelős állattartásra hívták fel a figyelmet a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolában

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2022.10.22. 10:00

Rendhagyó előadást tartott diákoknak a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere és a kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány önkéntese pedig egy terápiás négylábú segítségével azt mutatta be a gyerekeknek, hogy miként gondolkodik és viselkedik egy jó gazdi.

Hirdetés

Az Állatok Világnapja alkalmából egy különleges tanóra részesei lehettek a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola harmadik osztályos tanulói. Ecseki-Kolonics Eufrozina rendőr főhadnagy először a világnap jelentőségéről beszélt.

Előadásából az is kiderült, mi minősül állatkínzásnak.

Ezt követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője, Dr. Széphalmi Éva a felelős állattartás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét. Elmesélte a diákoknak, hogy az állatorvosok milyen sérülésekkel, betegségekkel találkoznak azokban az esetekben, amikor a nem megfelelően tartott, vagy éppen szándékosan bántalmazott állatokat sikerül szorult helyzetükből kimenteni.

 

A nap egyik főszereplője Zete, a 7 éves terápiás- és személysegítő labrador-retriever volt.

A diákok játékos feladatokon keresztül megismerhették, hogy milyen feladatokra tanítható meg egy kutya, és hogy mi mindenben tud segíteni gazdájának.

Helyi hírekállatok világnapja SzolnokSzolnoki RendőrkapitányságJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal