2021.04.21, Szerda
Több mint tizenegyezer oltóanyag jött két nap alatt a Jászkunságba
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal facebook

Több mint tizenegyezer oltóanyag jött két nap alatt a Jászkunságba

kormanyhivatal.hu

2021.03.24. 14:25

A keleti szállítmányoknak köszönhetően továbbra is ütemezetten érkezik a térségbe koronavírus elleni oltóanyag, közben folytatódik az oltások beadása a kórházi oltópontokon.

Hirdetés

Közel tizenegyezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezett hétfőn Jász-Nagykun-Szolnok megyébe. A kínai vakcinák ismétlőoltások lesznek, vagyis azok kapják őket, akiket négy hete oltottak be ugyanilyen típussal. A készletet a kormányhivatal munkatársai hétfőn kiporciózták, majd elszállították a járási népegészségügyi osztályokra, ahonnan a háziorvosokhoz kerültek az ellenanyagok. A Sinopharm vakcináit kedden és szerdán kapták meg az arra jogosultak.

 

Kedden már az AstraZeneca újabb szállítmányát vehették át a megyei népegészségügyi főosztályon. A brit oltóanyagot hasonló folyamat végén kapják meg a megye háziorvosai, és szintén a következő napokban fel is használják azokat.

Négy oltóponton zajlik a héten az orosz oltóanyaggal történő immunizálás is. A Szputnyik V-t a szolnoki, a jászberényi, a karcagi és a mezőtúri kórházban lehet beadatni az oltási tervnek megfelelően.

Tízezer embert oltottak be az előző héten Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ezen a héten tizenháromezer ember szerez védettséget – hangzott el a megyei védekezést irányító szervek hétfői szolnoki egyeztetésén. A kormányhivatal, a mentőszolgálat és az egészségügy vezetői ugyanakkor arra figyelmeztetnek: a járványügyi védekezés eddigi legnehezebb szakaszában van, ezért feszes munkára és – a növekvő esetszámok miatt – a mentőszolgálat munkájának támogatására van szükség.

 

Szintén hétfőn ülésezett a Megyei Operatív Munkacsoport; tanácskozásán a térség védelmi szervei, hatóságai döntöttek arról, hogy továbbra is összehangolják tevékenységüket a koronavírus elleni védekezést elősegítéséért.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal