2024.04.19, Péntek
Több mint 80 riasztás a viharkárok kapcsán
langlovagok.hu

Több mint 80 riasztás a viharkárok kapcsán

jasz.katasztrofavedelem.hu

2016.07.14. 11:47

Jász-Nagykun-Szolnok megyében Poroszló térségét tépázta meg legjobban a vihar, de a térségben több helyen is fákat döntött ki.

Hirdetés

Az előrejelzéseknek megfelelően szerdán este, illetve csütörtök hajnalban megérkezett a hőséget lezáró hidegfront és ezzel együtt a vihar, mely kapcsán a tűzoltókat a megyében eddig több mint 80 esetben riasztották kidőlt fákhoz, leszakadt, veszélyes ágakhoz, elöntött pincékhez, de előfordult tűzoltói beavatkozást nem igénylő téves jelzés is.

 

A tegnap esti vihar kapcsán elsődlegesen Poroszló térségéből, valamint a Jászságból érkeztek bejelentések. A ma reggeli felhőszakadás követően azonban a Kunszentmártoni tűzoltóknak is nagy számban akadt munkája.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében Poroszló térségét tépázta meg legjobban a vihar. Az erős szél előbb szétszaggatta egy hodály tetőszerkezetét, majd össze is döntötte az építményt. A romok alatt több állat is elpusztult, az életben maradt jószágok kimentésén a tiszafüredi tűzoltók dolgoztak. A település térségében több helyen is fákat döntött ki a vihar. A 33-as főútra a 22-es és a 24-es kilométernél is fa dőlt, mindkét helyen motoros láncfűrésszel avatkoztak be a tűzoltók. A Rákóczi úton egy nagyobb fa okozott problémát, összesen legalább tizenöt bejelentés érkezett kidőlt fák miatt a környékről, a káreseteket a tiszafüredi, a mezőkövesdi és a füzesabonyi tűzoltók számolták fel.

Jászladányban 3 személy kilakoltatását kellett elrendelni, mert egy vályogház tetőszerkezet megrogyott, így az épület lakhatatlanná vált.

A csütörtökön hajnali vihar során körbálákba csapott a villám Mezőtúr közelében. A huszonöt bálából öt kapott lángra, a tűzoltáshoz riasztott helyi tűzoltók az oltás mellett a bálák szétválasztásán is dolgoztak, ebben egy munkagép is a segítségükre volt.

forrás: jasz.katasztrofavedelem.hu

fotó: langlovagok.hu