2024.04.26, Péntek

A város fejlesztéseiről tájékoztatták a szolnoki nyugdíjasokat

szolnok.hu

2018.05.24. 11:50

A város Idősügyi Tanácsa kibővített ülését tartotta szerdán, az eseményre ezúttal nem csupán a tanács tagjai, hanem a város nyugdíjas klubjainak érdeklődő nyugdíjasai is meghívást kaptak.

Hirdetés

A téma a városban jelenleg zajló, illetve a közeljövőben megvalósuló szolnoki fejlesztések voltak, az előadó pedig az Idősügyi Tanács elnöke, a város polgármestere Szalay Ferenc.

Az elmúlt évek látványos fejlődése tovább folytatódik – kezdte tájékoztatóját Szalay Ferenc. Szemmel láthatóan fejlődik a város, a jelenleg is jó ütemben zajló, mintegy négymilliárdos út- és járdafelújítások mellett a közeljövőben a város több pontján kezdődnek beruházások. A Modern Városok program keretében megvalósuló fejlesztésekről Szalay Ferenc szólt részletesen a városháza dísztermében tartott prezentációjában.

A Simon Ferenc úti bölcsőde, Hold úti óvoda, Móra úti rendelő már megtörtént felújításáról, illetve újjáépítéséről, a Szegő Gábor Általános Iskola jelenlegi is zajló modernizálásáról, a Szapáry úti óvoda hamarosan induló újjáépítéséről beszélt az első néhány percben Szalay Ferenc, majd rátért a jövő terveire is.

2,5 milliárd forint jut a Szolnoki Művésztelep megújítására, további milliárdos nagyságrendű összegek a tiszaligeti fürdőfejlesztésre, a tiszai kikötőre, az újjáépülő Véső úti sporttelepre vagy éppen a Máv strand újranyitására.

Szolnoknak jelenleg mintegy ötven futó fejlesztési célú pályázata van több mint 35 milliárd forint értékben, ebből 15,19 milliárd forint uniós forrás – hangzott el a prezentációban. Energetikai fejlesztések, közintézmények - bölcsődék, óvodák, iskolák, orvosi rendelők- felújítása, a városi zöldterületek (Hősök tere, Verseghy park, volt tüdőkórház parkja) szebbé tétele, modernizálása része ennek az összegnek, de kiemelt fontosságúak a megvalósuló útfejlesztések, turisztikai fejlesztések, valamint az iparterületek és piacterek fejlesztése is.

Másik jelentős forrása a beruházásoknak a 22 milliárd forintot biztosító Modern Városok Program. Ennek keretében megtörténik a Tiszaligeti Fürdő, a Szolnoki Művésztelep, a Véső Úti Strandfürdő, a Szolnoki Ipari Park fejlesztése és a tiszai kikötő, illetve ifjúsági szálláshelyek kialakítása. A beruházásokat látványtervekkel mutatta be a polgármester.

A Szigligeti Színház komplex felújítása várhatóan a 2018-19-es évadot érinti – mondta Szalay Ferenc. Ez idő alatt az előadásoknak az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ad otthont. A teátrum teljes körű felújításának tervezett nettó költsége 4,6 milliárd forint.

A prezentációt követően kérdéseikre is választ kaptak a jelenlévők.

Helyi hírekSzolnokvárosfejlesztésSzolnok Idősügyi Tanácsa