2024.04.29, Hétfő
Fejlesztések kezdődnek Kunszentmártonban
Illusztráció - magyarepitok.hu

Fejlesztések kezdődnek Kunszentmártonban

MTI

2023.10.05. 09:00

Csaknem egymilliárd forint értékben kezdődnek fejlesztések a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kunszentmártonban - közölte a projektek kommunikációját végző cég az MTI-vel.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint 500 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a kunszentmártoni önkormányzat a városközpont zöldfelületeinek fejlesztésére.

Emellett korszerűsítik a központban található járdákat, okospadokat telepítenek, valamint az önkormányzat "B" épületének homlokzatfelújítása is a tervek között szerepel. A projekt várhatóan 2024. június 30-án zárul.

A TOP Plusz egy másik pályázatán elnyert, 200 millió forintos támogatásból a Táncsics Mihály utca burkolatát újítják fel. A tervek szerint a 2024. december 31-ig tartó beruházás hatására javul a településközpont és a közintézmények, a közszolgáltatást nyújtó létesítmények megközelíthetősége.

Egy harmadik pályázat révén, csaknem 170 millió forint támogatásból megújul a piac Kunszentmártonban. A projekt részeként felújítják az elárusítóhelyeket és a piac épületét, és tervezik egy gombavizsgáló kialakítását is. Ez a projekt várhatóan 2025. június 30-án zárul.

A Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ épületét és kerítését egy negyedik pályázaton elnyert, 100 millió forintos támogatásból újítják fel. Az épületben kicserélik az elektromos hálózatot, megerősítik a födémszerkezetet és átalakítják a szociális helyiségeket. A projekt 2024. július 31-re fejeződik be.

Helyi hírekKunszentmártonvárosfejlesztés