2023.12.05, Kedd
Átfogó településfejlesztésre nyert támogatást Jászladány
Kép: jaszladany.hu

Átfogó településfejlesztésre nyert támogatást Jászladány

MTI

2023.11.11. 09:00

Fejlesztésekre csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a jászladányi önkormányzat - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Hirdetés

A tervek szerint a 2025. március 31-én véget érő projekt során a település belterületén növelik, rekonstruálják a növényállományt, megújulnak a zöldterületek használatához szükséges közlekedési felületek és a közvilágítás. Emellett korszerűsítik a játszóteret és eszközbeszerzés is része a projektnek - közölték.

A beruházás során az önkormányzati tulajdonban levő Nagyközségi József Attila Művelődési Ház belső terei megújulnak, korszerűsítik a közösségi, kulturális, sportolási infrastruktúrát, információ- és kommunikációtechnológiai fejlesztések történnek - tájékoztattak.

Emellett parkoló létesül, kerékpártámaszokat helyeznek el a szakemberek, illetve új közlekedési és térburkolatokat építenek, "okos közösségi pontokat" alakítanak ki - írták. Jászladány belterületén a Szikszai, Nagydabi és a Baross utakra sebességcsökkentő küszöbök kerülnek - áll a közleményben.

Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta: a közbeszerzési eljárást a napokban írják ki a kivitelező kiválasztására.

Helyi hírekJászladányvárosfejlesztéstelepülésfejlesztésTerület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz)pályázat