2024.04.25, Csütörtök
Online kulturális programot kínál több Jász-Nagykun-Szolnok megyei intézmény
Illusztráció - envato

Online kulturális programot kínál több Jász-Nagykun-Szolnok megyei intézmény

MTI

2020.05.07. 10:01

A járványhelyzetre való tekintettel Jászberény, Kunszentmárton és Szolnok is változatos programokkal örvendezteti meg a kultúrakedvelőket az online térben.

Hirdetés

Új online irodalmi, múzeumi, színházi és zenei programokat kínál számos vidéki kulturális intézmény, köztük a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum és a szolnoki Szigligeti Színház is.

Jászberényben a járványhelyzet miatt online rendezik meg a modern költészeti stílust művelők versenyét, a tavaszi Slamberényt. A résztvevők saját szerzeménnyel, önállóan előadott, minimum egy, maximum kétperces szövegekkel nevezhetnek kötetlen témában. A videóra vett szöveget a versenyzőknek a saját YouTube-csatornájukra kell feltölteniük, a linket a szervezőnek május 10-ig kell elküldeniük. A videókat háromtagú szakmai zsűri bírálja el, a végső sorrendről a közönség dönt szavazással - olvasható a szervezők közleményében.

A Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum dolgozói Virtuális tárgysimogató címmel indítottak bemutatósorozatot az intézmény Facebook-oldalán. A múzeum munkatársai a kezükben tartva mutatják meg a kiállítási tárgyakat videón az érdeklődőknek. A videókban először a 300 év öröksége című jelenlegi időszaki kiállítás anyagából válogattak fotókat, tárgyakat. A későbbiekben egyéb különleges darabokat is bemutatnak a gyűjteményből.

Folytatódik az online színházi sorozat a Szolnoki Szigligeti Színház Facebook-oldalán: Szakonyi Károly Két nő és ... című színdarabja lesz látható, amely Málnay Levente rendezésében került színpadra. A szolnoki színház művészeinek produkciói, beszélgetések, kulisszatitkok láthatók a Szolnok Televízió Szigligeti kanapé című új műsorában is.

Helyi hírekSzolnokJászberénykultúraKoronavírus