2024.04.17, Szerda
Július második felében kezdődhet a kajak-kenu szezon
A kép illusztráció - Magyar Kajak-Kenu Szövetség facebook

Július második felében kezdődhet a kajak-kenu szezon

mti

2020.04.24. 12:31

A versenynaptár szerint a felnőtt gyorsasági ob augusztus végén lehet Szolnokon, míg a szegedi vb szeptember 20-23-ai, a budapesti maraton Eb pedig október 3-6-ai dátummal szerepel a programban.

Hirdetés

Kisebb versenyekkel júliusban kezdődhet el a hazai kajak-kenu szezon, a gyorsasági magyar bajnokságok a különböző korosztályokban pedig augusztusban és szeptemberben zajlanak majd - derült ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségének csütörtöki, online ülése után.

A testület legfontosabb feladata az volt, hogy a klubokkal folytatott egyeztetések után döntések szülessenek a sportág járvány utáni újraindításáról.
"Két héten át tartottak az online egyeztetések a klubokkal, mind a 90 olyan egyesület véleményét megismertük, amelyek tavaly szereztek bajnoki pontot. - nyilatkozta a Kajak-Kenu TV-nek az elnökségi ülés után Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke. - Fontos volt, hogy lássuk, a klubok tudják-e tartani a kapcsolatot a versenyzőkkel. Nagyon eredményes beszélgetés-sorozaton vagyunk túl, amit köszönök minden résztvevőnek."

Az elnök beszélt a tervezett idei versenynaptárról is.
    "Arra látok most esélyt, hogy július második felében a regionális versenyekkel, és a vízitúra-kupa fordulókkal újraindulhat az élet. Jó lenne, ha minden szakágban és korosztályban avathatnánk 2020-ban is magyar bajnokot. Az első területi bajnoki fordulókat augusztus közepén tartjuk, augusztus végén rendeznénk az ob-t a felnőtt, U23-as, ifjúsági és serdülő korosztályoknak, a masters versenyzőknek és a kicsiknek pedig szeptemberben. Szeretnénk megtartani október elején a Kadler Gusztáv maraton ob-t is." - mondta az elnök.
Kiemelte: az elnökség úgy döntött, hogy a versenyzési engedélyek díját idén 50 százalékkal csökkenti, a jövő évi műhelytámogatásokat pedig a tavalyi szezonban elért eredmények és létszámok alapján kapják majd az egyesületek.

Schmidt Gábor a szegedi gyorsasági és parakenu világbajnoksággal, illetve a budapesti maraton Európa-bajnoksággal kapcsolatban azt mondta, az MKKSZ várja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) és az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) hivatalos állásfoglalását, viszont felhívta a szabadidő-sportolók figyelmét, hogy a Balaton-átevezést az MKKSZ augusztus 8-án megtartja.

"Szeretném kérni, hogy azokat a szabályokat, amiket Magyarország Kormánya hozott, továbbra is minden klub tartsa be. Az amatőr versenyzőknek kizárólag szabadidő-sportolásra van lehetősége, ami azt jelenti, hogy három fős csoportokban vízre lehet engedni a gyerekeket, de szervezett edzéseket nem szabad tartani" - tette hozzá az MKKSZ elnöke.

 

AktuálisMagyar Kajak-Kenu SzövetségSzolnok