2024.03.29, Péntek
Egyszerűsítették a szolnoki diákok közétkeztetését
Illusztráció

Egyszerűsítették a szolnoki diákok közétkeztetését

info.szolnok.hu

2020.04.03. 13:08

Ez a jövőben egy nagyon fontos kérdés lehet, hiszen ahogyan hosszabbodik a veszélyhelyzet, úgy tudnak egyre kevesebb időt tölteni a szülők a főzéssel, hiszen nekik is dolgozniuk kell, nem maradhatnak végig otthon.

Hirdetés

A veszélyhelyzetben is biztosítja Szolnok önkormányzata a rászoruló gyermekek étkeztetését. A rendszer finomhangolását a napokban végezték el a szakemberek, mivel több szülő is jelezte, hogy a lakóhelyéhez közeli iskolában venné át a meleg ételt, így nem kellene naponta átutaznia a városon a gyermeke másik városrészben lévő iskolájáig.

Örömmel láttam, hogy Szolnok városa aktívan tesz azért, hogy a hétköznapokat átíró veszélyhelyzetben a lehető legtöbbet tegye az itt élőkért. Az iskolák, óvodák gyors bezárása jó döntés volt, s az is példaértékű, ahogy gyorsan megszervezték a közétkeztetést. – mondta el dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

Úgy fogalmazott, ez a jövőben egy nagyon fontos kérdés lehet, hiszen ahogyan hosszabbodik a veszélyhelyzet, úgy tudnak egyre kevesebb időt tölteni a szülők a főzéssel, hiszen nekik is dolgozniuk kell, nem maradhatnak végig otthon. Közös kezdeményezésünk Rehó János képviselő úrral ezen a helyzeten igyekszik enyhíteni, s lehetőséget teremt valamennyi középiskolásnak, hogy a menzát igénybe tudják venni lakóhelyükhöz közel, ne csupán a saját iskolájukban.


Átalakították a rendszert a jobb működés érdekében

Dr. Kállai Mária köszönetet mondott Szolnok város önkormányzatának, Szalay Ferenc polgármesternek, dr. Versitz Éva humán igazgatónak, illetve Bencsik Zsoltnak, az Intézményszolgálat vezetőjének is munkatásainak, hogy átalakították javaslatuknak megfelelően a rendszert. Így most például a szandaszőlősi középiskolásnak nem kell a város túlsó végére utaznia az ebédért.

Rehó János önkormányzati képviselő hozzátette: Gyakorló, négygyermekes családapaként pontosan tudom, milyen nehéz helyzetbe kerülhet sok család, minél hosszabb ideig tart ez a veszélyhelyzet. Több szolnoki fordult hozzám is a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban, ezt követően egyeztettünk országgyűlési képviselő asszonnyal, és örömmel látom, közös ötletünk megvalósítható volt.

Ezúton szeretném én is megköszönni a szolnokiaknak a fegyelmezettséget, azt, hogy láthatóan betartják a kormányzati intézkedéseket. Jár a köszönet polgármester úrnak és a hivatal munkatársainak, akik komoly energiát fordítanak arra, hogy veszélyhelyzet idején is mindenben segítség az itt élőket a nehéz hetek, s talán hónapok átvészelésében!

Helyi hírekSzolnokdiákközétkeztetés