2024.03.28, Csütörtök
Veszélyessé vált a szolnoki Kertvárosi Óvoda tetőszerkezete
szolnok.hu

Veszélyessé vált a szolnoki Kertvárosi Óvoda tetőszerkezete

szolnok.hu

2019.11.21. 15:42

Födém megerősítésre és a csapadék elvezetésére van szükség a Kertvárosi Óvodában, ahol a közelmúltban észlelt statikai problémák miatt a gyerekek kiköltöztetésére is szükség volt. Szalay Ferenc polgármester a helyszínen tájékozódott a kialakult helyzetről.

Hirdetés

Szolnok város Intézményszolgálata sok más feladata mellett az önkormányzat oktatási-nevelési intézményeinek állapotát is folyamatosan ellenőrzi. Így került a látókörükbe, az óvónők jelzését követően az épület állapotának romlása. A szükséges munkálatok elvégzésének idejére, megközelítőleg három hétig a 48 gyermek a Hold úti és a Szapáry úti óvodákba jár.

A helyszíni bejáráson Bencsik Zsolt, az Intézményszolgálat vezetője tájékoztatta a polgármester a részletekről. Elmondta, hogy azóvoda tetőszerkezetét meg kell erősíteni, illetve az épület süllyedését is meg kell állítani, a balesetveszély elhárítását követően a gyerekek azonban visszaköltözhetnek.

Elhangzott, hogymivel az épület mérete sem ideális, ráadásul igény van a férőhelyek bővítésére is, ezért néhány éven belül indokolt egy új óvoda építése.

Az ehhez szükséges források előteremtéséhez Szalay Ferenc polgármester dr. Kállai Mária kormánymegbízott segítségét kéri.

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyeKertvárosi Óvodatetőszerkezetbalesetveszély