2024.04.30, Kedd
Sikeresen zárult a pályaválasztási kiállítás Szolnokon
kozepsuli.hu

Sikeresen zárult a pályaválasztási kiállítás Szolnokon

kormanyhivatal.hu

2019.10.21. 13:38

2500 diák látogatott el arra a kétnapos kiállításra, amelyet a megyeszékhelyen immár huszonharmadik alkalommal rendezett meg a megyei kormányhivatal szakmai főosztálya. Az érdeklődő fiatalok a 13 szakmasziget 45 kiállítója által kínált mesterségekkel ismerkedhettek meg annak érdekében, hogy könnyebben dönthessenek a továbbtanulásukról.

Hirdetés

A 7.-8. osztályos, illetve középiskolás diákok szakmaválasztási labirintusában mutatott utat az a kétnapos pályaválasztási kiállítás, amelyet a kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya rendezett meg a megyeszékhelyen.

Örömmel mondhatom, hogy az évről évre folyamatosan növekvő érdeklődés miatt ezúttal új, nagyobb helyszínen, a Szolnoki Szakképzési Centrumban szerveztük meg a kiállítást, hogy a két nap alatt minden megyebéli fiatal megismerkedhessen a számára legmegfelelőbb szakmával, amely később a hivatásává válhat – kezdte gondolatait a megnyitón dr. Berkó Attila.

A kormánymegbízott hozzátette: Jász-Nagykun-Szolnok megye olyan hely lesz, amilyenné a jövő generációja teszi. Ahogyan a fiatalok élnek, dolgoznak majd benne, amilyenné tevékenységükkel formálják, azon dől majd el, hogy néhány évtized múlva milyen világban élnek majd gyermekeink.

Dr. Berkó Attila elmondta: ma a fiataloknak lehetősége van tanulni, van munkalehetőség, van fejlődő környezet. Nagyon sokat léptünk előre az elmúlt években, nincs más dolgunk, mint folytatni ezt az építkezést, amelyben a pályaválasztás előtt állóknak óriási szerepük lesz – fogalmazott a kormánymegbízott.

Jász-Nagykun-Szolnok megye ugyanis tele van tehetséges, jó képességű, és – többek között a megyebéli szakképzési centrumok tevékenységének is köszönhetően – jól képzett szakemberekkel, pályakezdő munkavállalókkal. Térségünk akkor maradhat sikeres, ha megtartja a tehetséges fiataljait, akikben van erő, elszántság, munkabírás – zárta köszöntőjét a kormánymegbízott.

A kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkatársai önismereti tesztekkel és pályaorientációs füzetekkel várták az érdeklődőket, amelyek kitöltését követően célzottan érkezhettek a szakmacsoport szerint fellelhető kiállítókhoz.

A megyeszékhely és a megye képzőintézményein túl a kis- és középvállalkozások, illetve a multinacionális cégek képviselői is jelen voltak az eseményen, valamint ezúttal 5 felsőoktatási intézmény – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Szegedi Egyetem, és a Kecskeméti Egyetem is bemutatta felsőoktatási képzési kínálatát.

munkahelyekHelyi hírekSzolnokpályaválasztás