2024.03.19, Kedd
Kozmetikai alapanyagokat gyártó üzem kezdi meg hamarosan a termelést Szolnokon
fotók: MTI/Mészáros János

Kozmetikai alapanyagokat gyártó üzem kezdi meg hamarosan a termelést Szolnokon

mti

2019.10.11. 10:27

A társaság olyan nagy nemzetközi cégek beszállítója, mint a Procter and Gamble, az Unilever, a Henkel, valamint a Palmolive és Colgate termékekben is megtalálhatóak a kft. által létrehozott alapanyagok.

Hirdetés

A K&P Chem Kft. 5,14 milliárd forintos beruházással, a magyar kormány 450 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával kozmetikai alapanyagokat gyártó üzemet hoz létre Szolnokon, ezzel 50 új munkahelyet teremt - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szolnokon, a beruházás bejelentésén.

Szijjártó Péter elmondta: a magyar kormány támogatja a beruházást, tekintettel a vállalat tevékenységének magas hozzáadott-értékére, és arra, hogy a legnagyobb nemzetközi cégek számára szállít alapanyagokat.    

A kft. eddigi négy gyára a mediterrán térségben működik, most először lépnek ki a térségből, "ez Magyarország újabb sikere" - emelte ki a miniszter.
A vegyipar tavaly jelentősen mértékben hozzájárult a magyar gazdaság növekedéséhez: az ágazat teljesítménye tavaly egy év alatt 16 százalékkal nőtt, termelési értéke meghaladta a 6000 milliárd forintot. Az év első hét hónapjában újabb 3 százalékos növekedést ért el, jelenleg 96 ezren dolgoznak ebben az ágazatban - mondta.
 


Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere elmondta: a fejlesztés jelentősen meghatározhatja a város jövőjét.
Szolnok gazdasága fejlődik, a városban a vegyipar meghatározó iparág volt és most újra azzá válik. A beruházásokhoz szakemberekre van szükség - mondta, kiemelve: Szolnokon tudják biztosítani a középfokú képzést, a felsőfokú szakképzést és a felsőfokú képzést is.

 

George Papaioannou, a K&P Chem Kft. vezetőségi tagja Magyarországot az egyik legjobb helynek nevezte Európában a befektetésre. Elmondta, hogy a szolnoki gyárban a tesztüzem novemberben indul, a kereskedelmi termelés január végén, február elején várható.
Évente 80-100 ezer tonna lesz az üzem végső kapacitása a gyártott terméktől függően. Az üzemben alapanyagokat gyártanak majd tisztítószerekhez és kozmetikumokhoz.
Szeretnék Magyarországot "teljesen lefedni" és terveik szerint több országba fognak exportálni.

AktuálisSzolnokkozmetikumK&P Chem Kft.