2020.08.15, Szombat

Hirdetés

Félidőben Szolnokon a Széchenyi rendelő felújítása
szolnok.hu

Félidőben Szolnokon a Széchenyi rendelő felújítása

szolnok.hu

2019.10.18. 18:01

A kivitelezés várható befejezési határideje: 2020. április.

Hirdetés

Közel 370 millió forintból újul meg a Széchenyi városrész központjában található rendelő épülete. A beruházásnak köszönhetően az itt élők is a modern kor igényeinek megfelelő környezetben vehetik majd igénybe az egészségügyi alapellátásokat – mondta el helyszíni sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

Kormosné Szombati Márta, Rehó János és Tasnádi Zoltán, mint a városrész önkormányzati képviselői is jelen voltak az épület bejárásán, akik a városrészben megvalósult és folyamatban lévő beruházásokról is szóltak: 44 parkoló épül a Hild Viktor úton, jól halad a járda felújítása a Fogoly út és a posta között, több játszótér is megújult a közelmúltban és zajlik a piac befedése.

A rendelő felújítása kapcsán Szalay Ferenc elmondta: a beruházáshoz Szolnok önkormányzata 243 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert a „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” felhívás keretében. Az átfogó felújítás érdekében az önkormányzat további 97 millió forint önerőt biztosít a munkálatok fedezetére, továbbá az épületben üzemelő gyógyszertár 26 millió forinttal járult hozzá a beruházás megvalósításához.

A fejlesztés 4 felnőtt háziorvosi, 4 házi gyermekorvosi, 3 vegyes fogorvosi praxist, 1 iskolafogászati és 4 védőnői körzetet érint. A felújítási munkálatok ütemterv szerint haladnak, a készültségi szint közel 50%-os.

Az épület homlokzati nyílászáróit kicserélték, jelenleg a homlokzati hőszigetelési munkák folynak az épület keleti és déli oldalán. A tetőszigetelés elkészült, a napelemes rendszer telepítésre került, a napokban várható a rendszer próbaüzeme. Jelenleg az épület mögötti akadálymentes parkoló kialakítása folyik, a belső munkálatok pedig folyamatosan zajlanak. Az épületben tűzjelző berendezés lesz kiépítve, melynek az alapvezetékelése elkészült. A teljes elektromos hálózat felújítása, valamint az épületbe tervezett akadálymentes vizesblokk és egyéb új helyiségek kialakítása megtörtént. A fűtésrendszer átalakítása megvalósult. A falfelületek festés előkészítési munkái az emeleti szinten elkészültek, hamarosan pedig a padló és az oldalfalak hidegburkolási munkái kezdődnek.

 

AktuálisSzéchenyi rendelőSzolnok