2024.03.19, Kedd
Új utakon Szolnokon - megújult a nagy forgalmú Széchenyi körút egy szakasza
Kép: Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Új utakon Szolnokon - megújult a nagy forgalmú Széchenyi körút egy szakasza

MTI

2022.10.11. 07:30

A Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében a megyeszékhely Széchenyi lakótelepén elhelyezkedő Botár Imre utca és Czakó Elemér utca közötti 250 méteres szakaszt korszerűsítették.

Hirdetés

Újabb fontos közlekedésfejlesztési projekt ért véget Szolnokon: megújult a nagy forgalmat lebonyolító Széchenyi körút egy szakasza Szolnokon - közölte a projekt kommunikációjáért felelős Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

A projekt a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának beruházásában, a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében valósult meg a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert 480 millió forintból.

A fejlesztés során a Széchenyi lakótelepen levő Botár Imre utca és Czakó Elemér utca közötti 250 méteres szakaszt korszerűsítették a szakemberek.

Az akadálymentesítésre is kiemelt figyelmet fordítottak

A tájékoztatásból kiderült, hogy a tönkrement útfelületek elbontása után a felújított út 80 százalékán teljes pályaszerkezetet építettek, 20 százalékán pedig megerősítették a meglévőburkolatot. Az útszakasz mindkét oldalán új, kiemelt szegélysort építettek, a szegély mögötti zöldsávot pedig mindkét oldalon feltöltötték, mindemellett a szakemberek szintbe emelték a szegélyhez csatlakozó buszperonokat, járdafelületeket is.

Az akadálymentes közlekedés elősegítése érdekében a gyalogátkelőhelyeknél akadálymentesítették a járdacsatlakozásokat, a járda burkolatába pedig taktilis köveket (rávezető, megállító kősorokat) építettek.

A felújítással érintett szakaszon továbbá három meglévő buszmegálló is megújult: a megsüllyedt aszfaltburkolatokat elbontották, majd azokat térkő pályaszerkezettel építették újra

- írták a közleményben.

Duna Aszfalt Zrt.Helyi hírekútépítésSzolnokútfelújítás