2024.03.29, Péntek
Tehermentesül Szolnok: elkészült az M4-es újabb szakasza 
Fotó: magyarepitok.hu

Tehermentesül Szolnok: elkészült az M4-es újabb szakasza 

magyarepitok.hu

2022.02.22. 15:00

Az autópálya új, 27 kilométeres szakasza Szolnokot elkerülve Abonyt és Törökszentmiklóst köti össze.

Hirdetés

Átadták az M4-es autópálya újabb szakaszát, amely Szolnokot elkerülve, Abony és Törökszentmiklós között létesít közvetlen kapcsolatot. A NIF Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósult 2x2 sávos út újabb mérföldkő az épülő M4 életében: tehermentesíti Szolnokot az átmenő forgalomtól, emellett gyorsabban és biztonságosabban megközelíthető lesz Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye. 

A 27 kilométeres szakaszon, 4 külön szintű csomópont, két pihenőhely, a Zagyva és a Tisza folyók felett egy-egy híd és további 25 külön szintű átvezetést biztosító műtárgy épül.

 

Forrás: NIF Zrt. 

 

A munkát két ütemre bontották: a nyugati 90+859 és a 109+460 kilométerszelvény közötti rész a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Duna Aszfalt Zrt. fővállalkozásában épült meg. A Duna Aszfalttal kötött szerződés értelmében egy 3 kilométeres szakaszon és kapcsolódó elemein a SWIETELSKY Magyarország Kft. dolgozott. A második szakaszt a 109+460 és a 118+000 kilométer szelvények között egyedül a Duna Aszfalt kivitelezte. Ezen a szakaszon a Tisza felett átívelő Szapáry-hídon kiemelt alvállalkozóként az A-Híd Zrt. dolgozott, melynek felavatásáról külön cikkben számoltunk be, próbaterheléséről pedig itt írtunk.

A szolnoki szakasz után a Törökszentmiklós és Kisújszállás (Kelet) közötti nyomvonalon folytatódhat összesen 34 kilométeren, erről tavaly októberben közöltünk információkat.

 

Cikkünk folyamatosan frissül.

 

 

Helyi hírekútépítésSzolnokM4-esColasNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.A-Híd Zrt.Duna Aszfalt Zrt.