2024.04.24, Szerda
Így halad a szolnoki kórház megújuló közlekedési csomópontjának építkezése
A főkép illusztráció (magyarepitok.hu), a cikkben szereplő többi képet a NIF készítette

Így halad a szolnoki kórház megújuló közlekedési csomópontjának építkezése

magyarepitok.hu

2022.05.02. 10:00

A NIF Zrt. megbízásából a SWIETELSKY Építő Kft. dolgozik a megyeszékhelyen.

Hirdetés

Biztonságosabbá teszi a közlekedést Szolnokon a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló projekt, melynek keretében átépül a Hetényi Géza Kórház délnyugati részén található csomópont. A 2022-ben lezárni tervezett projekt kivitelezése jelenleg is zajlik, a kivitelezői feladatokat a SWIETELSKY Építő Kft. végzi, nettó 286 millió forint értékben.

 

 

A kórház közelében biztonságosabb közlekedési környezetet teremtő beruházásban a Tószegi úton, a kórház szolgálati bejárójánál található lámpás csomópontnál a város felé haladó irányból önálló balra kanyarodó sávot, a városból kifelé haladó irányból pedig önálló jobbra kanyarodó sávot építenek a szolgálati bejáró előtt. A 402. sz. főúttal párhuzamosan új gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki, mindemellett a kórház parkolójának bejárata előtt, a város felé haladó irányból további önálló balra kanyarodó sáv létesül.

 

 

Mint a NIF Zrt. által lapunknak adott tájékoztatóból kiderül, az érintett szakasz teljes aszfaltburkolatán elvégzik a kopóréteg cseréjét, valamint a megsüllyedt burkolat javítását is.  A meglévő taxiállomást 25 méterrel helyezik át, a kórház előtti autóbusz öböl pedig szintén új áthelyezésre kerül.

 

Ezek a munkák már el is kezdődtek

A NIF Zrt. a jelenleg zajló kivitelezésről is tájékoztatta a magyarepitok.hu-t. Eszerint április közepén kezdetét vették a bontási, földműépítési és geodéziai feladatok, továbbá megkezdődött a fagyvédő réteg építése, a szegély- és csatornaépítési, valamint a közműkiváltási munkák kivitelezése.

 

 

A beruházás előnye, hogy míg a jelenlegi 2x2 sávos kialakítás a kórházat megközelítő gyalogosok és autósok számára is balesetveszélyes volt, az új csomópont lényegesen biztonságosabb lesz a közlekedők számára.

A projekttel kapcsolatban további érdekesség, hogy a beruházás során 517 köbméter aszfaltot építenek be, a közel 400 méteres szakaszon 245 négyzetméteres felületen festenek fel új burkolati jeleket és 792 négyzetméteren végeznek füvesítést.

A beruházásról korábban, a NIF Zrt. projektindító rendezvényén Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere is beszélt, aki a biztonságos közlekedési infrastruktúra szükségességét hangsúlyozta: „A Hetényi Géza Kórház megközelítése egyébként is kiemelten fontos, az intézmény elmúlt tíz-tizenöt évben végbemenő felújítása miatt már indokolt volt egy biztonságos csomópont kialakítása.” – fejtette ki a városvezető.

 

 

Helyi hírekútépítésSzolnokNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.